Cadeautip: geef eens een belevenis

Wat geef je kinderen cadeau?  Niet eenvoudig om met iets op de proppen te komen dat ze leuk vinden en niet al hebben.  Het zien van een super blije kindersnoet na het openen van een cadeautje is bijna verslavend.  Je wil het telkens opnieuw voor mekaar krijgen.  Maar hoe dan?  Ik ga meer en meer voor een belevenis in plaats van een ding, succes verzekerd!

De recente passage van de goedheiligman vulde onze speelgoedvoorraad weer stevig aan. Nu komen de kerst- en nieuwjaarsfeestjes er weer aan en daarmee ook de secret santa mails.  Namen trekken is in onze familie de meest gebruikte tool.  Alvast fijn dat je niet voor iedereen een cadeautje moet kopen en meestal ook een verlanglijstje krijgt wat de zoektocht vereenvoudigt.  Die verlanglijstjes moeten natuurlijk wel gemaakt worden, niet enkel voor mezelf maar ook voor mijn dochters. Eentje voor elke familie, je wil wat keuzemogelijkheden geven dus in totaal heb je toch al gauw een tiental ideetjes per kind nodig.  Net nadat de sint de toppers van hun verlangens al kwam afzetten.  Het zegt wel wat over de luxe waarin onze kinderen leven, ze hebben eigenlijk al alles wat echt nodig is. Maar met een boodschapje dat je het geld dan maar aan een goed doel hebt geschonken (wat ik meer en meer zie waar het de relatiegeschenken op het werk betreft) kan je zo’n kind toch echt niet blij maken.  Al denk ik wel nog over een plan kind.  Dat lijkt me een goede manier om hen te laten beseffen in welke luxe ze leven, van op afstand en wie weet zelfs ooit tijdens een bezoek.

Enfin, het lukte uiteraard wel met die lijstjes, maar dan zijn er nog de nieuwjaarsbrieven en ons eigen kerstfeestje met het gezin.  Geen dingen meer, laten we iets doen samen. Quality time, het blijft het thema van deze blog.

Ik kwam eigenlijk al 8 jaar geleden op dat idee toen mijn zus me de eer gaf om meter te zijn van haar oudste dochter.  Voor haar doopfeest wilde ik niet zomaar een eenmalig geschenk geven.  Ik wilde mijn kersvers petekind tonen dat ik er voor haar ben en tijd met haar wil doorbrengen.  Ik maakte een lijstje van activiteiten om samen te doen, eentje voor elk levensjaar tot haar 18e.  Al 8 jaar voorbij en al 8 keer een schot in de roos.

Om ze te belonen voor de zorgvuldig ingestudeerde of voorgelezen nieuwjaarsbrief gingen we vorig jaar naar een K3 show.  Voor herhaling vatbaar (echt waar!) en dus gaan we dit keer met drie meters (mijn mama, zus en ik) en één peter (mijn man) met onze respectievelijke petekindjes naar de musical Rapunzel (sst, het is nog een verrassing!).  Wedden dat er minstens 4 stralende kindergezichtjes zullen zijn?

Vandaag zag ik op Facebook een post van iemand die een workshop ‘hairstyling met kids’ ging volgen.  Dat lijkt me ook nog wel iets.  Vorige week zag ik op TV in een programma met K3 hoe ze uitlegden hoe je een strik kan maken in en met je haar (ja, hoe gaat dat, wij zijn al lang niet meer de baas over de afstandsbediening voor 20u…).  Mijn dochters kwamen prompt aandragen met rekjes en speldjes en het lukte wonderwel.  Zo kwam het dus dat mijn dochters afgelopen zondag liepen te pronken met een strik op hun hoofd tijdens ons bezoek aan kerstmagie.  Een aanrader trouwens!  Een moeder-dochter bonding moment terwijl ik met hun haren mag prullen, ik zie het helemaal zitten.  KAF Aarschot, count me in!

20161211_153233-1

Op uitmetvlieg ontdekte ik overigens ook nog een paar leuke workshops, evenals op Colruyt academy.  Mogelijkheden genoeg, voor de peters en meters die tijd willen spenderen met hun petekind: doen!  Het blijft veel langer bij dan welk cadeautje ook.  De volgende keer dat je dus niet weet wat te kopen, durf gaan voor doen.  En laat me zeker weten hoe leuk het was, ik ben altijd op zoek naar inspiratie.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s