Sinterklaas, je bent te vroeg!

Sinterklaas, wanneer komt die eigenlijk?  6 december natuurlijk, maar doen jullie het ook echt zo of komt hij in het weekend al?  Ik ging uit van het weekend.  Handig, dan kunnen de kindjes lekker lang met al dat nieuwe speelgoed spelen.  Ik heb de hele zondag vrij gehouden: lekker cocoonen met chocolade, marsepein, speculaas en mandarijntjes.  Mijn post van gisteren indachtig moet je er toch niet aan denken dat die kinderen op dinsdagochtend door het dolle heen zijn omdat de Sint is geweest en je ze dan om half negen aan de schoolpoort moet krijgen.

Dat was dus buiten mijn echtgenoot gerekend.  Onverzettelijk is hij waar het Sinterklaas betreft.  Verder is hij nochtans eerder meegaand van aard.  De kinderen hebben hun koppigheid van mij.  “Sinterklaas verjaart op 6 december.”  Einde discussie.

Er is iets voor te zeggen natuurlijk.  Het draagt niet bij tot het in stand houden van het mysterie rond de goedheilige man als we aan fundamenten zoals de datum waarop hij verjaart gaan tornen.

Celeste heeft een aftelkalender in de klas.  “Nog 5 keer slapen”, wist ze.  “Niet waar”, zei Amelie, “Sinterklaas komt zaterdag want Mathis heeft dat gezegd”.  Mathis heeft ongetwijfeld ook zo’n pragmatische moeder die al die heisa op een weekdag kan missen. Wij ouders zouden betere afspraken moeten maken.  Als de helft van de kindjes maandag op school enthousiast gaat vertellen over alle cadeautjes die ze kregen en de andere helft kreeg nog niets, is dat toch ook een beetje zielig.  Dan denken de kindjes van principiëlere ouders misschien wel dat ze toch stout waren.  Als ouder kan je dat ook niet erg stellig ontkrachten, want wij weten natuurlijk ook niet zeker wat de Sint zal doen.  Er is dus maar één oplossing: wij ouders moeten consequent allemaal hetzelfde doen.  We moeten afspreken wanneer de Sint komt.

sint-kalender

Eigenlijk moeten we dat helemaal niet.  Het is namelijk al gebeurd.  Sinterklaas brengt met zijn pieten alle cadeautjes in de nacht van 5 op 6 december.  Zo is het en wij ouders dienen dat te respecteren.  Mijn man heeft gelijk.  Voilà.

Maar beste school: kunnen we volgende dinsdag misschien een uurtje later beginnen?

1 Comment

 1. Sint Niklaas komt altijd op tijd.
  Aan de vooravond van een lang weekeinde durft menig ouder wel eens twijfelen…
  maar je kinderen spelen normaliter langer dan 2 dagen met het zo gedroomd, verlangd , en gekregen speelgoed!

  Lang leve de Goed Heilige man,
  en gun hem, en uw kinderen zijn verjaardag ;- )

  dana

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s