Me and my monkeys op safari in de Beekse Bergen

Iets met dieren is hier vrijwel altijd een succes.  De kinderen houden daarvan.  En dus trokken we met onze monkeys naar de Beekse Bergen.  Ook voor ons was het een eerste keer.  Het park blijkt zijn 50e verjaardag te vieren, maar desondanks waren we er nooit eerder.  Het werd een topdag.  We waanden ons bijna echt terug in Afrika, waar we intussen bijna 13 jaar geleden onze huwelijksreis doorbrachten.  Een aanrader dus.

Afgelopen vrijdag besefte ik het ineens.  Dat de volgende dag mijn laatste vrije zaterdag van de zomervakantie zou zijn.  Ik wilde hem goed benutten.  Er een dagje op uit trekken met het gezin.  En lang geleden was er die competitie hier in huis, rond het Tv-programma De Mol.  De prijs was een daguitstap naar keuze.  Gewonnen door Amelie en Maarten, die moesten dus op zoek naar een compromis.  Zij wilde naar de zoo, hij naar een pretpark.  Het was mijn zus die toen al de Beekse Bergen suggereerde.  Het kwam er tot dusver niet van.

Zoals wel vaker moest ik enige overtuigingskracht gebruiken om mijn partner in crime te overtuigen van mijn impulsieve plan.  Zoals meestal lukte dat.  We bestelden online tickets en gingen voor de combi pas.  We zouden de safari in de Beekse Bergen combineren met een bezoekje aan hun Speelland.  Zo’n combiticket is uiteraard een tikkeltje goedkoper, net als online je tickets betalen en afdrukken.  Maar soms wacht je dus beter even af.  Want achteraf bekeken is het safaripark meer dan groot en leuk genoeg om je een dag te amuseren en was Speelland niet zo’n winner.

cof

Ik wist niet veel van de Beekse Bergen, buiten dan dat je er net als tijdens een echte safari in Afrika met je auto doorheen kan rijden.  Ik ontdekte dat er ook een wandel-, boot- en bussafari waren.  En dat er weleens heel plaatselijke files opdoken op het parcours van de autosafari.  We besloten te starten met de wandelsafari.  Omdat de temperaturen toen nog wat draaglijker waren.  Op het heetste moment van de dag zouden we zo profiteren van de airco in de auto.  En we hoopten dat de meeste bezoekers meteen voor de autosafari zouden kiezen.

Uiteindelijk deden we bijna 5 uur over die wandelsafari.  Het park is echt enorm.  De dierenverblijven heel royaal.  En langs het wandelpad zijn er heel vaak kleine touwenparcours voorzien die het stappen voor de kinderen een stuk leuker maken.  We genoten.  Een picknick hadden we niet voorzien, zo gaat dat met last minute beslissingen.  Het eten beperkte zich tot fastfood, maar voor een keertje moet dat kunnen.  We namen ook deel aan de ‘vogelsafari’, een korte show met de roofdieren.  Best indrukwekkend wanneer zo’n beest met een vleugellengte van 2 meter rakelings over je heen scheert.

De boot lieten we links liggen.  Ongetwijfeld leuk, maar ze leek nogal overvol en het zou al een uitdaging worden om 2 safari’s af te werken en onze tickets voor Speelland nog te verzilveren.  De autosafari zat er sneller op dan verwacht, maar was absoluut nog een meerwaarde naast het wandelen.  We zagen toch weer andere dieren, vaak verrassend dichtbij.  Het was nog steeds een beetje aanschuiven achter de andere bezoekers, maar storen deed dat niet.

sdr

Op naar Speelland dus.  Waar er jammer genoeg blauwalg gevonden was in het meer en zwemmen dus op eigen risico was.  De meeste bezoekers leken er zich weinig van aan te trekken.  Onze licht hypochondrische oudste dochter las aan de kassa ‘risico op maag- en darmklachten en huidirritatie’ en besloot geen voet in het meer te zetten.  Gelukkig waren er een aantal waterattracties naast het meer.  Helemaal zeker over hun waterkwaliteit was ik niet, maar ik zag dat beide dochters echt wel wat afkoeling konden gebruiken dus verklaarde stellig dat het goed was.   Het deed hen zichtbaar deugd, de waterglijbaan en bijhorende plons in het frisse water.  Ze deden nog snel een paar attracties voor die sloten en speelden nog wat in de speeltuin.

Na een etentje in het levendige Tilburg reden we moe maar voldaan huiswaarts.  Dankbaar voor een mooie vakantiedag.  Batterijtjes weer helemaal opgeladen.

oznor
Op zondag leken we meer op deze vriend, lekker lui…

1 Comment

  1. met diertjes toch altijd beestig leuk…
    In mijn jonge jaren werd er al door kinderen voor kinderen gezongen
    ‘ met een beestje in de buurt voel je je beter’. 😻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s