Domein Tivoli, dat is het perfecte decor voor een gesmaakt verjaardagsfeestje!

Intussen deed ik al behoorlijk wat ervaring op in het organiseren van verjaardagsfeestjes, maar de editie van afgelopen weekend was echt een topper!  We kozen voor Domein Tivoli.  En dat kan ik heel warm aanbevelen.  Voor klein EN groot, een toch niet onbelangrijk criterium in je keuze…

Celeste was dus vorige week jarig en dat betekende dat er weer een feestje voor de vriendjes georganiseerd diende te worden.  Een feestje buitenshuis dit keer…  Grote zus had dat ook voor het eerst mogen doen op haar 7e verjaardag en ze staan hier nogal op een gelijke behandeling…  Voor Amelie trokken we toen naar Legenturia.  Maar ik heb stiekem nogal een hekel aan binnenspeeltuinen…  Nu valt die op zich nog wel mee, wegens heel erg groot en daardoor iets minder een aanval op je trommelvliezen.  En Amelie vond de goochelshow die bij het feestje hoorde fantastisch.

Maar Celeste is jarig in mei.  Dan is de kans al iets groter op mooi weer.  En wat ik nog erger zou vinden dan een namiddag in een binnenspeeltuin is een zonnige namiddag in een binnenspeeltuin 🙂  Dus wendde ik al mijn overtuigingskracht aan om haar voor een gewone speeltuin te doen kiezen.  De Sint-Pietersburcht was ons eerste idee – ik vertelde hier ook al een keer over in een eerdere blog over must-visit speeltuinen.  Maar toen de reservatiedienst me na 2 dagen nog niet had teruggebeld, begon ik alvast naar alternatieven te zoeken.  Ik had namelijk weer eens tot het laatste moment gewacht om in actie te schieten…  Het zwembad Breeven in Bornem en de bijhorende speeltuin waren ook een optie.  En toen dacht ik aan Domein Tivoli in Mechelen.  Zodra ik het educatief aanbod had ontdekt op hun website, was ik verkocht.  En dochterlief gelukkig ook…

Je vindt er tal van mogelijkheden voor kinderfeestjes.  Ik kreeg vrijwel onmiddellijk antwoord op mijn mail en kon er nog terecht ook al wilde ik het feestje al 2 weken later.  Op een feestdag (Pinkstermaandag) dan ook nog.  En het kost ook nog eens bijna niets…  Ik betaalde slechts 25 euro voor anderhalf uur met 10 kinderen.

Celeste koos voor de kabouterwandeling, de dieren mogen voederen leek haar helemaal geweldig.  We vertrokken aan de kinderboerderij van het domein.  Ze nodigde 7 vriendjes uit, grote zus mocht natuurlijk ook mee net als haar beste vriendin.  Ze kan best goed overweg met de vriendjes van haar kleine zus, maar een leeftijdsgenootje is toch nog net iets leuker.  We parkeerden aan de achterkant van het domein (Tivolilaan ingegeven in de GPS) wegens net iets meer parkeergelegenheid dan vooraan bij het kasteel.

We brachten zelf eten en drank mee.  Er is natuurlijk het kasteel, maar dat is niet direct de meest voor de hand liggende plek om met 10 kinderen toe te komen en het ligt ver van de speeltuin.  Sinds kort is er een eetcafétje geopend naast de speeltuin (t’ASS – een jobervaringscentrum voor jongeren met een autismespectrumstoornis), maar dat was niet open toen wij er waren.  Dus maakte ik koekjestaart en wafels (de wens van het feestvarken) en nam een hele lading kinderchampagne, sapjes en water mee.  Enfin, het leek alvast een hele lading, maar nadat er 10 kabouters een paar keer (van spelen krijg je duidelijk honger en dorst) gepasseerd waren, bleef er weinig van over 🙂  Het smaakte!

Het enige nadeel was dat er dus wel een van ons bij die picknicktafel moest blijven terwijl de andere met de kindjes deelnam aan de kabouterwandeling.  Enfin, misschien moest dat niet, maar ik was toch niet helemaal zeker dat er niet een paar onschuldige kinderen mijn voorraad wafels en drank zouden komen plunderen 🙂  En onze kabouters passeerden ongeveer halverwege hun tocht aan de speeltuin, dus we namen allebei een halve shift tafelbewaking voor onze rekening.  Het was daar overigens ook wel heerlijk vertoeven, in de schaduw van een boompje…

De kabouterwandeling was een enorm succes.  Ik vroeg me even af of het nog wel zou pakken bij de 7-jarigen, het verhaal over de kabouters in het bos.  Maar na een kwartiertje zag ik zelfs de 9-jarigen aandachtig luisteren aan de stam van de boom en riepen ze dat ze echt iets gehoord hadden!  De diertjes eten geven vonden ze uiteraard ook geweldig.  Er was goed over nagedacht, de begeleidster had precies de dingen bij waar ze verzot op zijn en dus was hun aandacht gegarandeerd.  En daarmee ook die van de kinderen.  Het was gewoon ook heerlijk om zien, 10 kindjes met een kaboutermuts op en een kruiwagen of emmertje op wandel in het park.

Anderhalf uur duurde de wandeling.  En dat was precies goed.  Daarna genoten ze van een stuk taart of wafel, de cadeautjes werden uitgedeeld en we lieten ze los op de speeltuin.  Loslaten is wel het juiste woord.  Ok, ze wisten waar we zaten, kregen duidelijke instructies om in de speeltuin te blijven en dus uit het bos en kliekten wel wat samen, maar het bleef onmogelijk om ten allen tijde de whereabouts van alle 10 kinderen te achterhalen…  We checkten regelmatig of we ze nog alle 10 konden terugvinden en dat was ook steevast zo.  Verder genoten wij van een best rustige namiddag in het zonnetje.  Ok, ik heb waarschijnlijk wel zo’n 20 keer een kind terug naar start gebracht aan de death ride.  En mijn armspieren kregen een goeie training bij het duwen van de schommel.  Maar verder was het allemaal heel relax.  Ook wel omdat het zo’n prachtig weer was natuurlijk.

Was het de locatie?  Of het prachtige zomerweer?  Heeft Celeste gewoon heel leuke vriendjes?  Hebben kinderen gewoon niets meer nodig dan vriendjes, diertjes en een speeltuin?  Wellicht was het een combinatie van factoren.  In ieder geval waren mijn man en ik het roerend eens dat dit het leukste verjaardagsfeestje voor de vriendjes was dat we al organiseerden.  Dus toen de oudste zei dat ze volgend jaar ook naar Domein Tivoli wilde, vonden we dat een prima idee!

Ik laat jullie nog even meegenieten van wat foto’s.

IMG_5986 (2) - kopie
Celeste’s crazy crew!
IMG_5995 (2) - kopie
Eendjes voeren, altijd een beetje opletten voor vingertjes en teentjes…
IMG_5999 (2) - kopie
op zoek naar kabouters…
IMG_6008 (2) - kopie
de kruiwagens werden even achtergelaten…
IMG_6011 (2) - kopie
om te luisteren aan de boom waarin de kabouters zich schuilhouden!
IMG_6039 (2) - kopie
Neveneffect: Amelie wil terug een cavia… #beentheredonethat
IMG_6058 (2)
Koekjestaart, maken jullie dat ook soms?
IMG_6072 (2)
Een tweelingschommel met 2 negenjarigen erop, daar moet je serieus tegen duwen… #girlpower

 

IMG_6065 (2)
#respect #ikkandatniet
IMG_6093 (2)
De papa molesteren, dat hoort er natuurlijk ook altijd bij…  Zie je die gemene tackle? #rodekaart 

 

 

 

 

IMG_6095 (2)_LI
Jaaaa, gelukt!  Mopje hé, de papa is allright! 🙂 

 

1 Comment

  1. Wat een fijne verjaardag voor een super-fijne meid!!!
    We zien dat groot en klein genoten heeft, en niet alleen van het lekkers dat mama klaarmaakte…
    Blijf vooral genieten van hun heerlijke jeugd… oma Rita

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s