Fairytale moments: vul het gat in je cultuur

Bij mij is het gat behoorlijk groot.  Dat in mijn cultuur dus.  Ik kies vrijwel altijd voor natuur boven cultuur bij uitstappen en vakanties.  Heeft wat met opvoeding te maken denk ik, mijn ouders lopen de musea ook niet bepaald plat.  Maar er is één schilder waar ik wel altijd een zwak voor had: René Magritte.  Er hing er jaren één – in postervorm wel te verstaan – op mijn kot in Leuven die ik kocht na een bezoek aan het Magritte museum.

Het feit dat we dus niet goed bezig zijn waar het de culturele opvoeding van mijn dochters betreft, maakt dat ik voor de volgende fairytale moments tip de culturele kaart trek.  Ik werd een handje geholpen door de early bird invite van Ticketmaster in mijn mailbox: “De Magritte experience – zo beleefde u Magritte nog nooit”.  Een openluchtexpo op het strand die er mega childproof uitziet.  Een virtuele tour, een speurtocht voor de kinderen, een app die je op ontdekkingstocht door Knokke stuurt, het klinkt geweldig!  Benieuwd of het dat ook is, we gaan het zondag ontdekken en je komt er hier natuurlijk alles over te weten.

Kies je liever voor cultuur voor de oren dan voor de ogen?  Dan heb ik ook voor jou een tip!  Nu ik toch bezig was, kocht ik namelijk meteen ook kaarten voor een kindvriendelijke voorstelling van Operaballet Vlaanderen : De snor van Shakespeare. Mijn man kreeg ik niet overtuigd, maar gelukkig heb ik nog een meer cultureel ingestelde vriendin die me de tip aan de hand deed en gezellig meegaat met haar zonen!  Zo hebben de dochters gelijk een date voor hun eerste opera 🙂  Ze moeten wel nog even geduld hebben, we kozen voor de voorstelling in Gent op 22 oktober.

snor van shakespeare

Nog een laatste tip: een jaartje geleden bezochten we het Red star line museum in Antwerpen met de kids.  Echt een aanrader!  En ik ontdekte net op hun website dat ze hun aanbod voor families nog hebben uitgebreid.  Onze kinderen ontdekten het museum spelenderwijs met de ‘koffer vol spullen‘ en vonden dat heel leuk.  Die moet je wel even op voorhand reserveren, zeker doen!

red star line

Ok, nog eentje dan…  Ik lees op veel mamablogs veel goeds over een 3D world aan de kust.  Misschien ook eentje om uit te proberen?

Zo, het gat in mijn cultuur zal er wel blijven, maar wie weet behoed ik mijn dochters er wel voor.  En indien niet zal het toch eerder een genetisch probleem zijn waar ik me dan met plezier bij neerleg.

Hebben jullie nog meer tips?  Leef je uit in de commentaar sectie!

2 Comments

  1. ik hoop dat ze bilateraal genetisch de leesmicrobe meekregen,
    ben blij met hun natuur en dierenliefde.
    ( hun vader wou voor zijn 18 – de verjaardag de Peer Gynt suite ?)
    what will be will be😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s