Fairytale moments

Een tijdje geleden kondigde ik deze rubriek aan op de Facebook pagina: Fairytale moments.  Belofte maakt schuld, dus bij deze lanceer ik hem!  Het idee: vanaf nu geef ik elke donderdag een tip voor een leuke activiteit om met je kind te doen.  Een activiteit die ik dan natuurlijk ook zelf ga doen in de daarop volgende dagen.  Daarvan volgt dan een verslagje.  Ik zou het natuurlijk helemaal te gek vinden als jullie ze ook een keertje uitproberen en me laten weten hoe het ging.  Ik verzamelde al een lijstje met ideetjes, maar suggesties zijn welkom!

Het kunnen soms hele kleine dingetjes zijn en af en toe ook wat tijdrovendere.  Maar de rode draad is dat zowel ouder als kind het leuk horen te vinden.  Samen genieten is de boodschap.  Vanaf nu dus afspraak op donderdagavond.  Als je er zeker geen wil missen, volg dan de blog via e-mail of like de Facebook pagina!

Hierbij de eerste.  Mijn dochters vertrekken overmorgen op slaapkamp voor een week. Veel tijd is er dus niet dit keer.  Ik bedacht vanavond dat het de laatste keer was dat ik ze in bed zou stoppen voor een dikke week.  Ik besloot dan ook wat extra tijd vrij te maken voor het bedritueel.  Normaal bestaat dat uit een verhaaltje lezen, maar dit keer eindigden we met een spelletje.  Eerder deze week plunderden ze hun bak met knuffels en etaleerden ze in hun bed.  Ze hebben nu nog amper plaats over om te slapen 🙂  We speelden dus ‘raad de knuffel’.  Niet al te ingewikkeld: om beurt stopten we een knuffel onder ons t-shirt en mochten de anderen raden dewelke.  Zoals ik al zei, je hoeft het vaak niet ver te zoeken.  Na twee rondjes vlijden beide dochters zich neer om met een glimlach op het gezicht te gaan slapen!

Alternatieven zijn makkelijk te verzinnen: zoek de knuffel, knuffel leest een verhaaltje, knuffel voert een toneeltje op en ga zo maar door.

Hebben jullie nog andere ideetjes om het bedritueel wat leuker te maken?  Laat het zeker weten!

2 Comments

  1. Super!
    Ik hoop dat mama deze week over een grote knuffel kan beschikken,
    om de bij aanvang ongelooflijk lange week , die aan het eind toch ook kort blijkt hoor,
    te kunnen overbruggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s