Pilates, al 70 dagen lang

Even niets over de kinderen, deze is puur voor mezelf.  Me-time zoals dat heet.  Al hebben die kinderen er natuurlijk wel iets mee te maken.  En de leeftijd.  Dat lijf fit en strak krijgen is een iets grotere uitdaging na twee zwangerschappen en nu ik aan de ‘verkeerde’ helft van de 30 ben beland.  Ik probeerde het al met wisselend succes door te weightwatchen, maar ik ben een rasechte bourgondiër.  Ik eet graag lekker.  En ook best veel.  Liever wat extra sporten dan dat stukje chocolade laten.

Eten en bewegen, de ideale combo!

 

Drie keer per week sporten, het lukte de laatste maanden wel.  Op dinsdag spinnen in de fitness, op vrijdag tennisles en zondagochtend lopen.  Niet slecht, toch?  Maar ik wilde graag van dat buikje af, altijd al een beetje mijn probleemzone.  En mijn gat leek steeds vaker toch wat te dik in die rok.  Misschien moet ik elke dag een paar buikspieroefeningen doen, dacht ik.  En als ik dan toch bezig ben, zijn er misschien nog wel wat oefeningen die ik me herinner van de figuurtraining van jaren geleden?  Maar mijzelf kennende hou ik dat wellicht een week vol en dan plof ik weer van de zetel recht mijn bed in.

Ik had een uitdaging nodig.  Een schema, een trainingsplan of iets dergelijks.  Ik weet niet meer precies hoe ik er terecht kwam, maar plots was ik op Blogilates aan het rondneuzen.  Maandelijkse workout kalenders met links naar YouTube filmpjes.  Dat leek me wel iets.  Er stond een beginnersplan: 4 weken opbouwen en dan kan je elke maandkalender aan.  Een uitdaging!  Ik bekeek de eerste video en had eigenlijk prompt zin om erin te vliegen.  Dat deed ik dan ook.

Elke expert was ooit een beginner: uitdaging aanvaard!

 

beginners

Eind maart waren we toen.  Ik hield vol en ergens in april kon ik mezelf beginner af noemen.  Ik schakelde over naar de kalender van april en vervolgens naar die van mei.  En je raadt het nooit, intussen doe ik die van juni.  Elke dag, behalve vrijdag.  Dat is de rustdag in het schema, of maximaal een ‘beetje’ stretchen.  Dan wel van het soort waarmee ze je voorbereid op de split.  Inderdaad, zo van een voetje naar voor en eentje naar achter en dan duw je je bekken tegen de mat.  Yeah right, deze uitdaging is me een brug te ver.  Maar heel soms zie ik mijn man bewonderende blikken werpen tijdens de stretch routine en hell yeah, dat is het soort van stretching die we nodig hebben 🙂

Enfin, vrijdag is er dus tennisles.  Compleet met biertje en gezellige babbel achteraf. Geenszins van plan om dat stukje beweging en vertier te schrappen.  Daar gaat mijn rustdag.  Niet.  Er is elke week wel één dag waarop het me niet lukt.  Meestal owv iets leuks, ik ben echt nog geen enkele keer gewoon niet uit mijn zetel geraakt.  Speekselmedaille voor mezelf!  Op dinsdag wissel ik een beetje af tussen spinning en pilates.  En mijn loopje op zondagochtend blijft ook heilig.  Dus drie keer per week geen pilates, maar één keer geen sport.  En dat al 3 maanden lang.  Ik sta er zelf versteld van.

 

Van 3 naar 5 – you go girl!

 

Ze zijn nochtans behoorlijk intensief, die ‘calendar workouts’.  Mei werd door Cassey Ho (de Amerikaanse die je zoals alleen Amerikanen dat kunnen door de workout loodst) uitgeroepen tot ‘body toning bootcamp’ maand.  We (ze heeft een indrukwekkend aantal volgers) deden Pilates PIIT28 style.  Dat komt erop neer dat je een reeks van 7 oefeningen doet, telkens 45 seconden trainen en 15 seconden rusten.  En dat 4 keer na mekaar. Nooit gedacht dat 45 seconden zo lang kunnen duren en dat je zoveel zweet kan produceren op 28 minuten…  Ze is ook nogal fan van squats, onze Cassey.  Van heeeeeeeeel veeeeeeeeel squats.  En dan nog een paar.  Mijn bovenbenen daverden net geen gat in de vloer.  Maar geen excuses voor 28 minuten per dag, die vindt je echt wel hoe druk je leven ook is. Voorheen was ik soms een uur bezig voor ik alle video’s van de dag had afgewerkt en dat is toch best lang.  Het beviel me dus wel, die PIIT28 style.

mei kalender

Juni is echter weer oldschool.  Er waren namelijk nogal wat van die volgers die het saai vonden, elke week dezelfde reeds van video’s afwerken.  Ik had voornamelijk een probleem met de ‘awesome arms’.  Mijn armen zijn niet geweldig, ook niet na deze vier weken.  Drie keer raden welke ik oversloeg op mijn alternatieve rustdag, zo raak je natuurlijk niet vooruit 🙂 Enfin, ik ben dus wel fan van die PIIT28, maar hou het voorlopig toch op de – gratis – maandkalender.  Dat PIIT gedoe is betalend.  Zo ver heeft Cassey me nog niet.

 

Voor en na, het verschil zit hem vooral in het hoofd.  Maar toch ook al een beetje in het lijf…

 

Haar Instagram staat vol met voor en na foto’s.  Mij zal je er niet vinden.  Al heb ik stiekem wel spijt dat ik, louter voor mezelf dan, geen foto nam voor ik begon.  De wijzer op de weegschaal lijkt alleen maar naar boven te gaan.   Spieren wegen zwaarder dan vet, echt wel.  Toch?  Of is het dat extra stukje chocolade om me te belonen na de workout…  Hoe het ook zij, ik voel me er goed bij.  Ik ben echt trots op mezelf dat ik dit volhoud.  Ik draag intussen al 8 jaar alleen nog badpakken (die probleemzone die sinds kind 1 ook nog eens ontsierd wordt door een paar striemen hou ik liever voor mezelf), maar misschien ga ik deze zomer toch nog eens voor een bikini.  Echt wel.  Als ik de juni kalender heb gedaan.  De badpakkenmode van het moment is toch echt mijn ding niet.

 

De Pilates teaser, check!

 

pilates

Ik vroeg me af of ik hem intussen zou kunnen, bovenstaande befaamde move.  En ja hoor, het lukt!  De volle 2 seconden en dan kieper ik genadeloos tegen de vlakte.  Doe jij beter?  Let op mijn woorden, het ziet er niet makkelijk uit, maar toch nog makkelijker dan het is 🙂

Overtuigd?  Laat het zeker weten als je er mee in vliegt, misschien spreken we dan een keertje af om samen van blogilates te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s