Boke choco

Eerder deze week wees mijn poetsvrouw me op een voorraadje paaseieren in de koekjeskast.  Gekocht van het buurmeisje om de plaatselijke Chiro te steunen.  En nooit opgegeten dus…  “Gooi maar weg”, zei ik achteloos.  Ik werd onthaald op een terecht verontwaardigde blik.  Plan B dan maar: kan ik het verwerken tot iets wat meer kans heeft om opgegeten te worden dan een paar maanden oude paaseieren?  Algemeen genomen ben ik niet iemand die veel artisanale dingen maakt.  Ik kook wel graag, maar de ingrediënten koop ik eerder dan dat ik ze zelf ga kweken of maken, ondanks alle hypes daaromtrent. Geconfronteerd met een overweldigende braambessenoogst, heb ik wel een keer met succes confituur gemaakt.  Er staan nog altijd een paar potjes in de kast, we zijn niet zo’n confituurfans.

Terug naar die chocolade.  Op de zoekterm ‘wat te doen met al die chocolade eieren’ antwoord Google, onder andere, choco maken.  Choco maken!  Daar zijn er hier wel een paar fan van.  Ik heb tijd en het is wellicht leuk om met de kinderen te doen.  Aan de slag!

Ik koos voor het recept van Jeroen Meus.  Ja, hij maakt ook het brood zelf, maar laat ik niet meteen overdrijven.  Ik stelde het voor en mijn jongste dochter was enthousiast.

Hazelnootjes in de blender.  “Dat ding maakt wel veel lawaai hoor mama!”  Maar ze bleef vrolijk op de knop duwen.

“Breek de chocolade in stukjes”.  Dat kan beter!  Over naar Celeste.

Nadat alle eieren deskundig werden vermorzeld, mochten ze bij de gecondenseerde melk met hazelnootpasta (het lastigste ingrediënt overigens.  Ik vond hem in de Bio-Planet.).  Opnieuw over naar Celeste.

Dan nog een ‘beetje’ boter (ik ben serieus van plan mijn chococonsumptie drastisch terug te schroeven nu ik met eigen ogen heb gezien hoeveel calorieën er in zitten) erbij en heel veel roeren.  Celeste proefde en zei dat het goed was.  Zo werden mijn paaseieren 9 potjes confituur, euhm choco.  5 met en 4 zonder stukjes hazelnoot.  (Celeste was toch niet zo overtuigd dat ze die wel in haar choco wilde.)  Zou ik nu palmolievrije choco gemaakt hebben?

IMG_3138

De resultaten van de smaaktest:

Amelie is enthousiast.  Celeste altijd wat minder, het feit dat ze het niet uitspuwde betekent dat het goed is.  Ik vind het ook wel geslaagd, vooral die crunchy versie met de nootjes.  Aan mijn bezoek van vanavond: jullie kunnen al raden wat er op het menu staat?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s