De Liebster award nominatie

Een nieuwe ontdekking in mijn zeer recente bloggersbestaan: de Liebster award.  “Wat?” hoor ik u denken?  Ik moest ook even mijn beste vriend Google raadplegen.  Het blijkt een virtuele award voor beginnende bloggers te zijn waarmee wij mekaar kunnen steunen en leren kennen.  En het helpt ook nog eens om je blog wat bekender te maken.  Kudos voor Leen van Eat Sleep Plan Enjoy om me te nomineren!

Het levert wel wat nieuwe to do’s op: 11 feiten over mezelf, 11 vragen van Leen en zelf een aantal blogs nomineren.  Ik ga me alvast inlezen over dat plannen waar Leen zo goed in blijkt te zijn!  Zet jullie maar vast schrap voor een lange post.

De naakte feiten over mezelf:

Ik kom uit een warm nest, beide ouders werkten in het onderwijs en waren (zijn) er altijd.  Waarvoor bij deze een dikke merci!
Geen kampjes in mijn jeugd dus, misschien vandaar dat streven naar een goede balans tussen werk en gezin.
Ik beschouw mijn 13 maanden oudere zus als mijn beste vriendin en hoop dat ze dat nu niet gaat tegenspreken.

IMG_2274

Ze is juf, net als haar vriend (meester dus) en de leuke dingen die zij met hun kinderen organiseren vormen een inspiratiebron voor me.
Ik koester de droom mijn eigen baas te zijn.
Ik zoek daarvoor naar het gat in de markt en dus gaat het er misschien wel nooit van komen.
Ik beschouw het glas als halfvol.
Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel spreekt tot mijn verbeelding.
lucille balldit is nog zo’n quote (& dame) die ik tot mijn favorieten reken.
Ik vind dat bloggen best wel spannend…

De vragen en meestal ook antwoorden:

 1. Waarom ben je met deze blog gestart?  Ik beschouw de blog als het begin in mijn zoektocht naar wat ik, als ondernemer, zou kunnen doen om gezinnen te helpen met de werk-gezin combinatie.
 2. Wat zijn je dromen voor de toekomst?  Huisje, boompje, kindje aanvullen met bedrijfje
 3. Wat is je guilty pleasure?  Chocolade!  Ik ben 200% verslaafd.
 4. Wat is jouw favoriete apparaat in je huis?  De afwasmachine!
 5. Wat is jouw(!… niet die van de kinderen) hotspot?  Waar mijn vrienden zijn.
 6. Wie is jouw favoriete kok?  Die van de Libelle lekker 🙂 Ik heb al een paar jaar een abonnement en het helpt me telkens leuke, nieuwe receptjes op tafel te toveren.  Al durft Amelie weleens protesteren: “bah mama, toch niet weer een nieuw receptje!”
 7. Wat is jouw verborgen talent?  Schrijven, hoop ik…
 8. Wat doe je om te ontspannen?  Me inspannen (lopen, spinnen, op de trampoline met mijn dochters, …)
 9. Wat is jouw ultieme planningstip om je gezinsleven vlekkeloos te laten verlopen?  Een goede voorbereiding.  En veel delegeren: zonder mijn poets/strijk-dame ben ik verloren (om over mijn echtgenoot nog maar te zwijgen).  Wat meer ‘go with the flow’-attitude zou ook wel helpen, maar dat heb ik niet in me vrees ik.
 10. Van welk soort vakantie hou je het meeste?  Eentje met een goed evenwicht tussen rust en leuke dingen doen.  En vooral samen met mijn loved ones.
 11. Wat zou jij graag anders zien in je leven?  Niet zo gek veel eigenlijk, ik heb weinig om over te klagen.

And the nominees are…

Life after motherhood  met het risico hen te beledigen door over ‘nieuwe bloggers’ te spreken, maar voor mij waren ze alvast nieuw.  En ik werd instant fan en besefte een trotse bezitter te zijn van Mummy’s superpowers!

Verder vind ik het heel moeilijk om nieuwe blogs te vinden, maar mijn favorieten tot dusver:

Un Belge au bord de l’Adour: de blog van mijn schoonbroer, de peter van anderhalve dochter zoals hij het zelf zegt.  De enige blog die ik tot voor kort met enige regelmaat las. Helemaal off-topic, maar wel een pareltje waar het schrijfkunst betreft (en dat is niet enkel mijn mening).

Dingenzoekers

Huisje thuisje

Verne&Jasper

Leuke wereld

Mijn vragen voor de volgende:

Wat maakt jouw blog uniek?

Wat is je favoriete quote?

Wat zou je doen als je 1 miljoen euro won?

Wat was de mooiste dag in je leven tot dusver?

Wat is je favoriete plekje op de hele wereld?

Wat wens je als je een vallende ster ziet?

Als jij en je partner onverwacht een dagje vrijaf hebben, wat doen jullie dan?

Wat willen jullie nog een keer graag doen met (je) kinderen en waarom deed je het nog niet?

Wat beschouw jij als de grootste opoffering die je zou moeten doen/ deed wanneer je kinderen krijgt/ kreeg?

Welke tip kan jij nog meegeven aan nieuwe bloggers zoals mezelf?

3 Comments

 1. Waw, wat een mooi compliment! Wat doet het me enorm plezier om te lezen dat je me als je beste vriendin beschouwt en natuurlijk is dat wederzijds!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s