Zoeken jouw kinderen ook mee naar de mol?

Gisteren was het zover, aflevering 1 van het nieuwe seizoen van De Mol op Vier.  Ik ben een fan.  Ik miste nog geen enkel seizoen en was blij toen deze weer van onder het stof werd gehaald.  Uiteraard speculeerde ik ook mee over wie het dan wel zou zijn, maar verder dan een gespreksonderwerp aan tafel ging dat niet.  Bij mijn zus wel.  Daar werden zelfs de kinderen erbij betrokken.  Fantastisch idee vond ik.  En fantastische ideeën, die mag je stelen 🙂

Het intrigeert de dochters hier nogal, de vraag waar mama en papa naar kijken wanneer zij in bed liggen.  Het is regelmatig de oorzaak van het opduiken van een van hen op de trap.  Ze verzinnen dan snel dat ze dorst hebben, of ergens ‘pijn’ of dat ze gewoon niet kunnen slapen.  Maar eigenlijk installeren ze zich op de open trap met zicht op de TV om te kijken waar die “volwassen programma’s” eigenlijk over gaan terwijl wij ze aanmanen tot slapen.

Er zijn best wel wat van die programma’s die ook geschikt zijn voor kinderen.  Zo mochten ze hier op vrijdagavond altijd wat langer opblijven om naar The voice te kijken en zijn ze beiden fan van Dagelijkse Kost.  Ze vinden het helemaal geweldig wanneer er interactie is.  Er werd hier gevochten om wie er mocht stemmen in de app van The Voice – digital natives quoi.  Dus toen ik de man gisteren vroeg om even te wachten om De Mol op te zetten tot na het slaapritueel (dat begint echt wel vroeg hé…), moesten ze natuurlijk weten wat dat was.  En toen herinnerde ik me het spelletje dat mijn zus er vorig jaar rond had verzonnen.  Dus liet ik de man maar op ‘opnemen’ drukken en beloofde de dochters dat ze ook mochten kijken.  En zoeken.  Dat het een wedstrijd zou zijn, met echte prijzen.  Daar werden ze heel blij van.  Dat het zomeruur net zijn intrede deed en ze dus ook heel erg niet moe waren, hielp natuurlijk ook.  Dat het dus nog even duurde voor ze de slaap konden vatten…

edf

 

Het plan?  Ik maakte stemformuliertjes waar we alle 4 elke week op aanduiden wie volgens ons de mol is, met vermelding van de datum.  Die stoppen we in de speciaal daarvoor geknutselde doos.  Aan het eind van de reeks, wanneer de mol ontmaskerd is, openen we de doos.  Hij of zij die het vaakst juist gokte, wint.  En bij een gelijke stand, wint diegene die hem het eerst te pakken had.  Simpel hé.  En het werkt altijd, dus geen reden tot frustratie omdat er wat misloopt met het online spel 🙂

Hier zijn ze alvast geweldig enthousiast.  Er wordt enorm gezeurd over wanneer ze nu eindelijk mogen kijken.  En de prijs ligt zelfs nog niet vast…  Want daar ben ik nog niet helemaal uit.  Ik denk dat ik iedereen zijn eigen prijs ga laten kiezen – met enige budgettaire richtlijnen uiteraard.  Zo zou iedereen voldoende gemotiveerd moeten zijn.  Benieuwd hoe de kinderen het er vanaf zullen brengen…  Ik stond gisteren bij het kijken naar “café De Mol” al versteld van de theorieën die naar boven kwamen.  Ik had eerlijk gezegd nog geen flauw idee wie het kon zijn…  De redenering van de dochters wordt zonder twijfel boeiend om te volgen.

Dus, wie doet er mee?  Mijn stemformuliertje kan je alvast hier downloaden!

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s