Tijd om zomerkampjes te boeken, hier vind je mijn tips!

Ze stromen weer in grote getale de mailbox binnen, de mails over kampjes tijdens de zomervakantie.  Januari was de voorbije jaren effectief steevast de maand waarin ik de invulling van de grote vakantie vastlegde.  Met wat tegenzin weliswaar, ik kijk al uit naar de zomer hoor, maar nu al bedenken hoe die er zal uitzien is een ander paar mouwen.  Ik zocht mijn artikel van vorig jaar even op, soms is dat toch wel handig zo’n blog bijhouden 🙂  Het bleek geschreven op 23 januari, dus zo laat ben ik dan toch nog niet dit keer.

Best wel nuttige tips pende ik daar neer, al zeg ik het zelf.  Hoewel mijn zomer er dit keer wellicht anders zal uitzien.  Of ook niet.  Geen idee eigenlijk.  Daar wringt de teenslipper dus een beetje (je ziet, geen probleem om me in te leven in zomerse sferen).  Zal ik nog steeds een thuis werkende onderneemster zijn?  En boek ik dus best kampjes hier in de buurt en is voor- en naopvang niet zo’n must?  Of zal ik er veiligheidshalve toch maar rekening mee houden dat de kans bestaat dat ik dan weer ergens in het Brusselse achter een bureau vertoef…  Moeilijk, moeilijk.  Geen kampjes is alvast geen optie.  Anders zal er van thuis werken niet veel in huis komen…

Ik heb wel al een paar ideetjes.

  • YES sportkampen: dat is een nieuwe op mijn lijst, maar ik word er in mijn Facebook feed constant mee rond de oren geslagen.  En het ziet er wel leuk uit.  Ik meen me te herinneren dat ik ze vorig jaar een keer zag.  Een bende uitgelaten, oververhitte, vrolijk en gelukkig uitziende kinderen.  En ze organiseren ze ook hier in Londerzeel.  Van 9 tot 17u, met naopvang tot 18u dus in alle scenario’s zeer haalbaar.  Als het grut akkoord gaat, lijkt dat alvast een prima optie.
  • Topvakantie: ik ben nog niet vergeten hoe hard ik ze miste toen ik vorig jaar (leest het hier) een hele week niets van hen hoorde.  Maar gelukkig weet ik nog even goed hoe enthousiast en vol verhalen ze terug thuis kwamen (lees dat hier).  En wat helemaal top is, ze vragen zelf om opnieuw te gaan.  Maar er is zoveel keuze…  Zou ik ze samen naar hetzelfde kamp sturen?  Wellicht is dat enkel voor mijn moederhart makkelijker, dat ze dan toch mekaar hebben.  Zij vonden het net schitterend om ervaringen uit te wisselen en elk hun eigen herinneringen te hebben.  De oudste ziet een Frans taalkamp wel zitten.  Helemaal sinds ze ontdekte dat Topvakantie toelaat dat te combineren met paardrijden.  Daar kan je als ouder niet tegen zijn.  De jongste ziet ze allemaal wel zitten…  Last hebben om te kiezen en alles willen blijkt erfelijk 🙂
  • Idee kids: nog zo’n klassieker in het rijtje.  Eerdere ervaringen waren wat gemengd.  De locaties zijn ook iets minder interessant, in ons geval wordt het dan Mechelen of Grimbergen.  Moeilijk kiezen als je niet weet waar je zelf zal vertoeven.
  • Aanbod van de gemeente: de gemeente biedt sport- en creaweken aan, waaronder eentje met het thema circus.  Maar het is voor kinderen vanaf 8 jaar, dus dan kan alleen de oudste meedoen en dat is dan weer minder.  Ik puzzelde in het verleden ooit al eens een week vol speelafspraakjes bij oma, vriendinnetjes en mijn zus in mekaar omdat Celeste nog te jong was om met haar zus mee op kamp te gaan.  Dat was zeer geslaagd, maar wel een behoorlijke puzzel…  Er is ook een musicalstage, maar tegen alles waar dans bij komt kijken wordt hier luid geprotesteerd.  Niet dat ze niet graag dansen, ze hebben alleen een choreografie-fobie.  Een hekel aan beknot worden in hun zelf verzonnen moves als het ware.  Daarmee valt het danskamp waar nochtans veel vriendinnetjes heen gaan ook af.
  • Inline skatekamp: de afgelopen twee jaar sloten we de vakantie af met een rolschaatskamp.  Enfin, zeg nooit zomaar rolschaats tegen een inline skate.  Heel leuk en ze leerden er enorm veel bij.  Vorig jaar gingen we zelfs met een hele delegatie, handig om te carpoolen!  En het kwam deze winter van pas toen we gingen ijsschaatsen.  Die traditie hou ik in ere.  Ook al ligt Zemst vermoedelijk niet meer op mijn woon-werk parcours.  Helemaal niet meer sinds dat zich uitstrekt van de badkamer tot de living.
  • Oma en opa: de grootouders wonen veraf, dus tijdens het schooljaar een woensdagnamiddag bij hen zit er niet in.  In de vakantie een keer gaan logeren is mede daarom des te leuker.  Die krijgen dus zeker ook een plaatsje in de planning.

Hmm, ondanks mijn gebrek aan goesting en inspiratie werd het toch nog een behoorlijk lijstje.  Vul dat aan met 2 weken gezinsvakantie en de grote vakantie vliegt ongetwijfeld weer voorbij.  Nu nog een shortlist maken met opties die slaagden in de parental control, even rond de tafel gaan zitten en zomerplanning kunnen we ook weer afvinken op de lijst!  Enfin, zo makkelijk zal het toch wel weer niet gaan.  Want waar gaan we eigenlijk zelf op vakantie en zou ik dat dan niet beter eerst boeken voor ik me volledig vastplan met kampjes?  Misschien neem ik nog eens het risico op een laattijdig ingeplande zomervakantie.  Wie weet krijgen we dit keer wel een prachtige zomer en is een staycation een budgettair welkome en toch ook heerlijke optie.  Als je eropuit trekt, blijkt last minute beslissen tegenwoordig niet meer de beste optie.  Toch niet als je enigszins kieskeurig bent.

Hebben jullie nog andere leuke kampideetjes?  Of een geweldige tip voor onze zomervakantie?  Ik hoor het graag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s