Beste 2018, tijd om volwassen te worden.

Na sweet sixteen en sexy seventeen is het nu tijd om volwassen te worden, beste 21e eeuw.  Je 18e verjaardag is een speciale, dat kunnen we je wel vertellen.  Je hebt de totale vrijheid verworven, maar tegelijk ook de bijhorende verantwoordelijkheid.  En er ging al een en ander verkeerd in je tienerjaren, dus allicht heb je niet de best mogelijke opvoeding gekregen.  Je bent nog jong, maar de tijd vliegt dus tijd voor actie.  No time like the present, seize the moment, pluk de dag enzo.

Wat je zoal dient aan te pakken?  Met stip op 1 zonder twijfel de zorg voor onze planeet aarde.  De natuurrampen volgen mekaar in alsmaar sneller tempo op, het is op zijn zachtst verontrustend.  De impact van elk individu is een druppel op een hete plaat, maar zolang iedereen zo denkt zal die natuurlijk nooit afkoelen.  Hoog tijd dus om de wereldbevolking tot actie aan te zetten, elk z’n schelle zoals we hier zeggen.

Ook The Donald dus.  Net voor je tienerjaren creëerde je nog ontzag alom met de verkiezing van de eerste zwarte president van Amerika, maar de golden wrecking ball die erop volgde, is een misser van formaat.  Niet in het minst voor dat klimaat.

Hier en daar zou een vredespijp geen kwaad kunnen.  Teveel mensen blijven zich gedwongen zien hun thuis te ontvluchten.  En daar wordt niet altijd gepast op gereageerd.  Schop dus even iedereen die het goed heeft een geweten en leer ze weer delen met de minderbedeelden.  De gemiddelde 5-jarige kan dat beter dan de politici die schaamteloos bekvechten over wie er al hoeveel heeft geholpen.  Ik zei het al, elk z’n schelle.

En terreur, daar moet je gewoon mee ophouden.  Hoog tijd om al die militairen terug naar de kazerne te sturen en ons in een menigte te durven begeven zonder continu de nooduitgang te zoeken.  Diversiteit is een verrijking, anders is niet slechter, respect voor ieders mening een fundament.  Knoop dat in je 18-jarige oren.

Zo, dat kan volstaan qua goede voornemens voor één jaar.  Gooi ze nu niet na 3 weken al overboord.  Ik reken op je.

Je kapoen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s