Started up: Fairytale moments

Het is zover!  In deze vijfde update hou ik mijn eerste professionele baby onder het spreekwoordelijke doopvont.  Dat ging plots snel.  Hoe dat gekomen is?  Lees vooral verder om het te ontdekken.  Kan je echt niet langer wachten om meer te weten over mijn start up?  Check it out: Fairytale Moments.

Af en toe heb ik een duwtje nodig en ook dit keer kreeg ik dat van Catherine van Job Design.  Ik mag haar eigenlijk niet langer ‘mijn’ coach noemen, want het begeleidingstraject zit er helaas op.  Vorige week hadden we onze laatste sessie samen.  In dezelfde zeteltjes waar het zo’n 3 maanden geleden begon.  Is dat echt nog niet langer?  Mijn leven is intussen drastisch veranderd…  Ik las mijn marktonderzoek nog een keer na en stopte al mijn canvassen in een tas ter voorbereiding.  Dat bleek echter niet het plan.  Ik werd op de rooster gelegd.  Een comfortabele, dat wel.  Ik vertelde over PlayDay en hoe goed dat liep.  Vond ze prima.  Maar hoe het dan ging met mijn eigen ideeën.  Tja, marktonderzoek afgerond, resultaten ok, verder nog niet heel veel mee gedaan.  Slechte punten.  Concrete acties wilde ze, met deadlines, hoe strakker hoe liever.

Ik overdrijf het een beetje.  Het was helemaal wat ik nodig had.  Meer nog, ik had er zelf om gevraagd.  Toen ze in het begin polste naar mijn verwachtingen en wat de grootste drempels waren, had ik namelijk gesproken over prestatiedruk.  Ik presteer het best onder druk.  Afwezigheid van een deadline en een volledig gebrek aan controle zijn in mijn geval de snelste weg naar nul resultaat.  Een geluk dat mijn financiële middelen niet eindeloos zijn en de zin om erin te vliegen best groot of ik had wellicht al 2 maanden de flierefluiter uitgehangen.

Ik had dus een idee en het marktonderzoek was veelbelovend.  Er blijven echter ook nog veel vraagtekens.  Zoals hoeveel tijd er in het leveren van mijn dienst zal kruipen en welke prijs ik er dus moet voor aanrekenen om een redelijk uurloon over te houden.  Niet in het minst ook of ik het graag zal doen.  Het sluit aan bij het design van mijn droomjob, dat is alvast veelbelovend.  Tijd om te doen dus.  Daar heb je klanten voor nodig.  In eerste instantie ‘pilootklanten’.  Mensen met een beetje durf en vertrouwen die het aandurven de eersten te zijn.  En in ruil daarvoor kunnen genieten van een spotprijs.  Ik had al overwogen om een website te maken, maar vroeg me af of ik niet beter eerst aan het testen ging.  We – lees eerst Catherine die mij vervolgens wist te overtuigen – kwamen tot de conclusie dat het toch makkelijker zou gaan om mensen te overtuigen als ze heel concreet konden zien en lezen welke dienst ik nu precies aanbied.

Actie 1 stond op papier.  Nu nog een deadline.  Dat het niet zo lang hoefde te duren, prevelde ik.  Misschien was dinsdag wel haalbaar.  Als in dinsdag 19 december – we waren toen de 14e.  Er werd heel instemmend geknikt op het andere zeteltje.  Met een lichte twijfel, maar vooral veel zin om erin te vliegen krabbelde ik het in mijn schriftje.  Pilootklanten, die moesten ook opgelijst worden.  Zo gezegd, zo gedaan.  Ik kon toch al een 10-tal opties noteren.  Zodra die site er is, zijn er natuurlijk geen excuses meer om ze aan te schrijven.  Die deadline lag nog sneller vast.

Er volgden nog wat afspraken en dan zat het erop.  Ik ga haar missen en ben echt zo dankbaar dat ze me uit mijn comfortzone en in het ondernemersleven sleurde.  Het zat in mij.  Ze heeft me geen woorden in de mond gelegd noch beslissingen voor mij genomen.  Maar ze heeft ze wel naar boven gehaald en dat is veel minder evident dan het klinkt.  Een dikke merci dus!  Voel jij ook dat er ergens een droomjob op je wacht en dat wat je nu doet het niet is?  Dan kan ik zo’n coachingstraject bij Job Design warm aanbevelen.  Wacht niet langer, het leven is te kort, leef je dromen!

Haha, en as we speak komt er een mailtje binnen met felicitaties voor het halen van deadline 1 en herinneringen aan de volgende.  I’m on it coach!

logo finaal

Zo komt het dus dat Fairytale moments sinds dinsdagavond online staat.  Wat vinden jullie van het logo?  Dat dank ik aan een heel goeie vriendin met een groot creatief talent (naast vele andere): Nele van VBink.  VBink is je nu wellicht nog helemaal onbekend, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen.  Echt in no time (daarvan had ze er ook niet veel gekregen, krappe deadline remember) zette ze dit op papier.  En ik ben er helemaal weg van.  Het past volledig bij mijn concept: jouw ceremonie met een vleugje magie.

Juist, ceremonies.  Ik hou van mooie verhalen.  Ik schrijf graag en mijn lezers hoor ik tot hiertoe niet klagen over de manier waarop.  Je kent me misschien als de nuchtere, rationele ingenieur, maar eigenlijk heb ik een peperkoeken hartje en een romantische ziel.  Voeg dat allemaal samen en je kan niet anders dan concluderen dat ik geboren ben om mooie momenten te creëren, toch?  🙂  Spreken voor het publiek en het hele event in goede banen leiden?  Door mijn jarenlange management ervaring heb ik mijn strepen wel verdiend op dat vlak.

Sprookjes zijn er in vele vormen en we hebben ongetwijfeld allemaal zo onze favoriet.  Iets heel erg zweverigs of met een duidelijke moraal?  Een beetje emo mag wel, maar het moet vooral leuk blijven?  Misschien wil jij wel gewoon gieren, lachen, brullen en zo min mogelijk melig gedoe?  Je kan alle kanten op met zo’n persoonlijke ceremonie.  Da’s maar goed ook, want die hoort helemaal bij het feestvarken van dienst te passen.  Wat je wil overbrengen aan je gasten vertalen in een viering, is niet eenvoudig.  Goochelen met woorden gaat mij goed af, maar al zegt Nele nog 1000 keer dat het feetje eenvoudig te tekenen is, mij zal het nooit lukken.  Iedereen heeft zijn eigen talenten en schrijven is één van de mijne.  Eentje dat ik nu ten dienste van jullie wil stellen.

 De “pilootklanten” die ik in gedachten had, ontvingen gisteren al een mailtje.  De website onthuld in avant-première en de kans om tegen een spotprijs van mijn diensten gebruik te maken, zeg nu nog eens dat ik ze niet in de watten leg.  Heb jij ook een mijlpaal te vieren in de (nabije) toekomst?  Of toch minimaal een feestje dat wat extra magie kan gebruiken?  Niet van het soort met een hoge hoed en zwarte cape, maar magie die je gasten beroert.  Een moment dat een lach op hun mond en/of een traan in hun ogen tovert?  Laat van je horen, er kan nog wel een pilootje bij!

Je nieuwsgierigheid echt tot nu kunnen bedwingen en nog niet op de link geklikt?  Ga dan nu als de bliksem een kijkje nemen op Fairytale Moments.  En, aarzel niet om te laten weten wat je ervan vindt!

 

 

8 Comments

  1. Pingback: De 12 van 2017
  2. Hé wat leuk!!! Veel succes ermee gewenst! En de website is ook heel leuk gemaakt! Hopelijk staan er binnenkort voorbeelden of getuigenissen op, zodat we eens kunnen meegluren bij zo een fairy tale moment!

    Like

  3. Ga er maar voor Elke, we steunen je sowieso…, en je hebt het zeker in je zitten! En de perfecte partner die je hierbij steunt is ook mooi meegenomen hé…

    Like

  4. Nou Elke, ik ben stiekem jaloers op je (in de positieve zin van het woord dan). Het lijkt mij een kei-leuke wending van je carrière. Eentje die ik zelf nooit zou aandurven maar door het occasionele georganiseer van evenementen op het werk kan beamen als een super leuke job. Jammer dat Stef en ik al 1,5 jaar geleden getrouwd zijn want ik had jou anders best wel willen inschakelen als “weddingplanner/ ceremoniemeester(es)”. Dit wordt een succes, dat kan niet anders. Alvast dikke merde en als je ooit aan uitbreiding toe bent en een hulpje wil aanwerven; I’m your “girl”!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s