Starting up: update 2

We zijn alweer twee weken verder.  Vorige week stond alles op een laag pitje.  Het was vakantie.  Thuis werken wanneer de kinderen en echtgenoot hier ook rondlopen, dat werkt niet.  Dus hield ook ik vakantie, grotendeels toch.  Op een vruchtbare ontmoeting met 2 andere opstarters na.  Ik kom er nog op terug.  ‘Vakantie’ is een wat raar concept wanneer je niet uit werken gaat.  Helemaal als je die vakantie thuis doorbrengt.  Dan voelt het een beetje hetzelfde als altijd, buiten dat je minder tijd achter de computer door kan brengen en meer, veel meer, gezelschapsspelletjes moet spelen.  Dat is namelijk het liefste wat de jongste doet.  En met de oudste overdag op ponykamp, moest er veel met haar gespeeld worden.

Ook al was deze vakantie geen periode waar lang naar uitgekeken werd tijdens vermoeiende werkweken, ik heb er toch van genoten.  En zat vol energie om er deze week in te vliegen.  Waarin dan precies?  Wel er zijn 2 ideeën waar ik momenteel het meest aan werk.  Het eerste heeft te maken met die luisterrijke ontmoeting vorige week.  Ik ondervond, als inwijkeling in Londerzeel, dat het niet zo evident was om hier een sociaal netwerk op te bouwen.  De kinderen leveren de meeste contacten op, maar ook ouders van hun vriendjes leren kennen ging me te traag.  Ik liep dus rond met het idee voor een soort networking app met de kinderen als verbindingsweefsel.  Ik schreef er zelfs al specificaties voor uit, maar de drempel om geld te investeren om het te laten bouwen was best groot.

En toen was hij er dus plots al, afgelopen zomer lanceerden 2 Limburgse schoonvaders PlayDay.  Op een goed idee kom je zelden alleen.  Je kan dan gaan mokken, deze ook maar weer schrappen van de lijst en terug in je ondernemersschelp kruipen.  Dat deed ik ook wel even.   Maar dat levert natuurlijk niets op dus ik besloot ze de hand te reiken.  Het bleken 2 bijzonder sympathieke Limburgers – ik heb wat ervaring met hun soort en dat verbaasde dus niet.  We besloten een keer af te spreken, maar dat werd weinig concreet tot ze mijn blog lazen en een mail getiteld ‘PlayDay misschien’ stuurden.  Die eerste ontmoeting werd een feit, onze talenten bleken complementair, wat ruwe afspraken werden gemaakt en nu werken we samen.  Het is een startup die momenteel geen erg duidelijk of betekenisvol verdienmodel heeft, maar ik heb even de luxe om daar niet om te malen.  In het slechtste geval is het een goeie leerschool, in het beste geval wordt het echt iets en was ik er bij om het te zien groeien.  Beloftevol is het zeker.

Benieuwd naar wat PlayDay precies is?  Neem een kijkje op hun website of lees dit Persbericht dat ik voor hen schreef.  En terwijl je dan toch bezig bent, installeer ineens de app, ik ben er zeker van dat die voor veel van mijn gebruikelijke lezers heel handig is!

Dan was er dus nog dat tweede idee.  Eentje dat goed aansluit bij mijn talenten en weinig investering vraagt om te lanceren.  Of er nood aan is en dus een markt voor, dat bezorgt me iets meer kopzorgen.  Na wat wisselend enthousiasme tijdens de kwalitatieve marktonderzoeken, ben ik op zoek naar feedback op een wat grotere schaal.  Daarom maakte ik een enquête.  En hier komen jullie in beeld!  De dienst richt zich op ouders van schoolgaande kinderen tot maximum 16 jaar.  Heb je er zo één of meerdere rondlopen?  Mag ik dan 5 minuutjes van je tijd (het duurt echt niet langer, beloofd!)?  Hierbij de link.  Deel die gerust verder: meer respondenten, meer vreugd!  Of minder, afhankelijk van de reacties, maar dan weet ik het toch beter nu niet waar?

Dat was het wel zo ongeveer.  Niet slecht geboerd vind ik zelf.  Nu ga ik verder ploegen.  En vol spanning afwachten op die enquête resultaten die gaan binnenstromen, dat ook wel…

 

2 Comments

  1. Pingback: De 12 van 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s