Welk huishoudklusje schrapte jij deze vakantie van je to do list?  Mijn tip: pak de diepvries een keer aan!

Herfstvakantie, naast wat uitstapjes met de kinderen ook het uitgelezen moment om wat huishoudelijk klusjes te doen.  De diepvries stond al een tijdje op mijn to do lijst.  Hoewel die reeds uitpuilde, raakte hij namelijk alleen maar verder gevuld in plaats van geleegd.  Gedaan met alweer thuiskomen met een pak kroketten – of eerder drie, ik winkel in de Colruyt – om dan vast te stellen dat ik er eigenlijk nog twee had.  Niet alleen kuisen dus, ook hoog tijd om er wat overzicht in te krijgen.

Ik heb twee diepvriezers.  Eentje in de berging en eentje aan de Amerikaanse koelkast.  Dat helpt dus echt niet om te weten wat er in zit.  Eerder deze week zorgde een kortsluiting ervoor dat beide toestellen geen elektriciteit meer kregen.  Dat was de druppel, ik moest wel in actie schieten.  Ik kon er eentje weer tot leven wekken, de andere moest wachten op professionele hulp.

De inhoud van twee goed gevulde diepvriezers in eentje proppen, daar heb je naast wat ruimtelijk inzicht en sterke armspieren ook een grote vuilniszak voor nodig.  Alles waarvan ik niet meer wist hoe lang het er al lag, soms zelfs niet hoe het er ooit gekomen was, ging de vuilniszak in.  Dat was ontstellend veel.  Hoewel intussen beide toestellen weer werken, ben ik nu de trotse eigenaar van één netjes gevulde diepvries, één lege en een mooi lijstje.

Ik maakte heel veel winst, en wel hierop:

  • De elektriciteitsfactuur: de lege diepvries hoeft natuurlijk niet op te staan en als alles goed gaat blijft hij misschien wel zo lang leeg dat ik besluit hem te verkopen. Niet dat dat zoveel zal opbrengen, de aandachtige kijker zal opmerken dat hij hier en daar een (stuk) schuif mist.  De tol van jarenlang ongestructureerd propgedrag.
  • De supermarktrekening: wedden dat er veel dingen van op mijn diepvrieslijst op het volgende weekmenu zullen prijken? En die haal ik dus gewoon gratis uit mijn diepvries.
  • Mijn tijd: koken zal zo snel gaan volgende week, dat hou je niet voor mogelijk. Ontdooien, opwarmen en klaar!

Nog maar één to do over: zorgen dat het echt nooit meer zover komt.  Die diepvrieslijst hou ik dus mooi bij.  Schrappen wat eruit gaat, noteren wat er in gaat en vooral ook wanneer.  En bij het maken van het boodschappenlijstje, werp ik vanaf nu steevast een blik op die andere lijst.

cof

Pakten jullie ook al een huishoudprobleem aan?  Zin gekregen en interesse om mijn lijst te herbruiken, je vind hem hier!

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s