Knutsel-idee: decoratie voor Halloween

Ik ben er niet zo’n fan van, al die Amerikaanse feestelijkheden die overwaaien naar onze contreien.  Maar de kinderen houden van Halloween.  En Amelie wilde knutselen afgelopen weekend.  Dus gingen we aan de slag om een Halloween boom te maken.  Boom is eigenlijk een groot woord.  Het betreft een paar takken in een grote vaas.  Met de regelmaat van de seizoenen tover ik hem een keer om.  Dit keer was het hoog tijd om de pastelkleurige vogeltjes en vlindertjes die hem al sinds de lente sierden te vervangen.  Oeps, blijkbaar ben ik toch niet even regelmatig als de seizoenen…

Lang leve Pinterest om kinderen bezig te houden op een druilerige zondagmiddag.  Ik gebruikte ‘DIY Halloween deco kids’ als zoekterm en vond een paar handige sjablonen en een leuk idee om herfstbladeren om te vormen tot enge decoratie om in de boom te hangen.  We startten met een zoektocht naar mooie herfstbladeren in de tuin, die we vervolgens even lieten drogen tussen krantenpapier onder de zwaarste boeken die de kinderen uit de kast haalden.  Er kwamen tevens een paar WC-rolletjes aan te pas, want je hebt niet echt geknutseld zonder, toch?  De overgebleven witte vulling van een eerder project met vilt werd omgevormd tot schattige spookjes.  De sjablonen gingen ze te lijf met verf en stift en zo creëerden ze dit resultaat.

IMG_5545

Ik ontkom er wellicht niet aan om ook nog een pompoen uit te hollen.  Nog even bij oma passeren om het mooiste exemplaar uit te kiezen.  Het uithollen en voorzien van een eng uiterlijk is werk voor de papa, ik zorg voor de pompoensoep.  Ik ontdekte afgelopen weekend een receptje met kokosmelk dat erg in de smaak viel.  Buiten bij de jongste, die vond dat er toch een vreemd smaakje zat aan haar nochtans favoriete soep…  Tja, het experimenteren met nieuwe receptjes blijft iets waar toch vooral mama fan van is.

Voor de andere experimentele koks die de smaakpapillen van hun kinderen willen verrijken:

 • ajuin en wat look aanstoven in kokosolie
 • wat prei, wortelen en heel veel pompoen toevoegen
 • naar smaak kruiden en bouillonblokjes toevoegen
 • water en één blikje kokosmelk toevoegen
 • koken, mixen en klaar!

Heerlijk eenvoudig toch, soep maken.  Het eigenlijke recept was een beetje complexer moet ik bekennen.  Maar ik ging voor een vrije versie op basis van wat ik me ervan herinnerde en dat draaide prima uit.

Nog recepttips voor wanneer we aan de uitgeholde pompoen beginnen?  Pen ze gerust neer in de reacties!

2 Comments

 1. Leuk!

  ps. wanneer je de pompoen eerst een goed halfuurke in de oven steekt op 180°
  en daarna in blokjes bij de rest van jouw recept voegt, is ook heerlijk ;- )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s