Fairytale moments: we cocoonen – it’s movie time!

De kinderen hebben deze grote vakantie op 3 weken welgeteld al 2 keer in hun eigen bed geslapen.  Wanneer we terug thuis zijn na een weekje genieten in la douce France, gaan we dus even cocoonen.  Ook wel omdat wij dat zullen kunnen gebruiken op die ene dag tussen een wellicht minimaal 10 uur durende autorit en een nieuwe werkweek.  Die voor mijn man overigens de laatste is voor hij van een maand ouderschapsverlof met onze dochters gaat genieten.  Stikjaloers ben ik, ook al heb ik zelf ook 21 dagen verlof van de 31 die hij heeft 🙂

De koffers zullen uitgepakt moeten worden en ik ontkom ongetwijfeld ook niet aan een regelmatig bezoek aan wasmachine en droogkast.  Maar verder hoop ik het heel rustig te houden op zondag.  Bij deze bepaal ik ook dat het feit dat we het huis wat minder vuil hebben kunnen maken me het fiat geeft de poetsvrouw met alle strijk op te zadelen.  Ok, mijn wangen zullen rood zien van schaamte als ze dat ontdekt, maar voorlopig blijf ik bij mijn besluit 🙂  Ja, ik ben zo iemand die opruimt de dag voor de kuisvrouw komt…

Eten zullen we niet in huis hebben, maar ook dat probleem zal ik uitstellen tot maandag. Here’s the plan!

movie-night-clip-art-clipart-free-clipart

Benodigdheden:

 • Chips
 • Popcorn
 • M&M’s
 • Frisdrank
 • Gesloten gordijnen (anders duurt het in de zomer wat lang voor de night kan beginnen en ik voorzie dat hij eigenlijk al in de vroege namiddag begint :))
 • Een comfortabele zetel of als je echt all the way wil gaan een matras en massa’s kussens
 • Een telefoon, wat geld en het nummer van de pizza besteldienst
 • Een leuke familiefilm (of een paar, in mijn geval liefst een sprookje – ‘fairytale moments’ you know…): tenzij je kostbare tijd en geduld wil verliezen door inspraak te geven aan je kroost, stel ik voor dat je gewoon je alwetend mamabrein aan het werk zet

Bereiding:

 • Verzamel je gezinsleden en maak ze warm voor het plan met bovenstaande ingrediënten – die van mij zijn na chips ongetwijfeld al verkocht.
 • Plof met z’n allen in die zetel of op de matras en nestel je in een positie die je met gemak een paar uur kan volhouden.
 • Bel ten gepaste tijde de pizzakoerier.
 • Geniet.

keep-calm-it-s-movie-night-2

Voilà.  Klinkt dat sprookjesachtig of wat?  Ik heb wel nog even jullie hulp nodig: welke films raden jullie aan?  En dan bedoel ik van het soort dat zowel jullie kroost als jullie wel te pruimen vonden.  Alvast bedankt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s