Een optreden, dino’s en paarden: wat een weekend!

Wat een weekend hebben we achter de rug!  Bomvol plezier voor groot en klein.  Een optreden van Stan Van Samang, de dino expo en stoeterijendag.  Oh ja, tussendoor werd ook vaderdag gevierd.

Toen mijn zus me meter maakte van haar oudste dochter beloofde ik dat petekind een jaarlijks uitstapje.  Dit jaar was dat een bezoek aan haar idool.  Koen Wauters moest het worden, maar dat bleek niet evident deze tijd van het jaar.  Die van “Een ster” mocht ook, dus trokken we zaterdagavond naar het Capitole in Gent voor een optreden van Stan Van Samang.  Dat begon om 20u, normaal al slaaptijd voor de drie meisjes.  Maar ze hadden er zin in en bruisten nog van energie.  Ze zongen, dansten en klapten twee en een half uur lang door het voorprogramma van Udo en het optreden van Stan heen.  Een lust voor het oog en de oren!  Op die ster moesten ze wachten tot het allerlaatste liedje.  Het werd Celeste bijna teveel, maar die climax zorgde er wel voor dat ze nog enthousiast zingend meehuppelden tot aan de auto.  Eens gezeten vielen de oogjes al snel dicht.  Wat hen vanmorgen vooral leek bijgebleven waren de in hun ogen gekke danspasjes van Stan.  Hilarisch om ze hem te zien nadoen.

Erg lang uitslapen zat er niet in, vanmorgen stond een bezoek aan de Dino Expo op het programma.  De audiogids kenden ze nog van ons bezoek aan de Spiekpietjes eerder dit jaar en ze luisterden aandachtig.  Ze keken hun ogen uit, onder de indruk van alle bewegende en luidruchtige dino’s.  We waren er iets sneller door dan we verwacht hadden, maar vonden het toch zeer de moeite.

Na een verdiend etentje (vader wilde ook wel wat op zijn dag, al werd hij vanochtend ook al verwend met knutselwerkjes, aandoenlijke versjes en veel knuffels), sprongen we op de fiets want hier in Londerzeel was het open stoeterijendag.  Dat kon onze amazone Amelie uiteraard niet missen.  We bezochten 3 van de 4 stoeterijen en de meisjes genoten van een ritje op een Brabants trekpaard, een bezoek aan de stallen van de Shetland pony’s en een echte initiatie mennen met een Noorse Fjord (het paard dus).

We sloten de dag al studerend af.  Amelie moest voorbereid worden op de ‘grote toetsen’. Ze snel begint dat.  Ik kreeg al visioenen van het regelen van halve dagen verlof om ze gezelschap te houden tijdens het studeren, maar voorlopig beperkt het zich nog tot een uurtje rekenoefeningen.  De maaltafels en op- en aftrekken met de brug, dat eerste drilden we het afgelopen jaar naar behoren, het laatste kost iets meer moeite.  Maar we vonden eindelijk het juiste trucje om haar te helpen die brug te maken dus ze is er helemaal klaar voor.  Ik twijfel er niet aan dat haar laatste rapport net als alle voorgaande schitterend zal zijn.  Weer iets om trots op te zijn.

Moe maar voldaan gingen ze slapen.  Wij volgen weldra.  Weer wat mooie herinneringen rijker en al uitkijkend naar hopelijk nog vele, even zonnige weekendjes vol plezier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s