Verjaardagsfeestje met Pimpamparty

Het was weer tijd om wat kleuters uit te nodigen vandaag.  Celeste’s verjaardag vieren bestrijkt bijna een hele maand dit jaar daar die zo druk was dat we niet alle feestjes in één week gepropt kregen.  Het familiefeest en de traktatie in de klas hebben we al achter de rug, vandaag was het de beurt aan het feestje voor de vriendjes.  Voor de oudste staken we zelf een spel in mekaar, maar dit keer besloten we het ons iets makkelijker te maken en te gaan voor een themakoffer van Pimpamparty.  Ik koos in eerste instantie voor de kampioenenlandkoffer, maar op aanraden van de Pimpam-madame die ik aan de lijn kreeg, schakelden we over naar de sleutelspelkoffer.  Die bleek uitdagender voor de best al grote kleuters.  De uitnodiging kreeg ik onmiddellijk gemaild, handig!

Ik haalde de koffer afgelopen zaterdag op in Kontich en werd daarbij geholpen door een heel vriendelijke dame.  De aandenkens voor de kindjes was ik even uit het oog verloren, maar geen nood.  Ze stelde coole polsbandjes voor en bezorgde me ook nog een leuk zakje, check!

Het feestje was pas op maandag, maar we (ja, ook de volwassenen…) waren natuurlijk veel te nieuwsgierig om die koffer zo lang dicht te laten.  De hele inhoud werd dus op zaterdag al een keer uitvoerig getest en … goed bevonden!  Vanmiddag was het tijd voor het echte werk.  Alles werd klaar gezet voor de evenwichtsspelletjes, werpspelletjes en springzakkenrace.  Wederom konden oud en jong niet wachten om ze alvast aan een grondige test te onderwerpen…

Beginnen deden we met het cadeautjesspel dat meteen ook de 11 kinderen in 3 groepjes verdeelde.  Ik was intussen gewapend met een heel arsenaal sleutels waarvan er eentje de schatkist vol medailles zou openen…  Tot zover ging alles vlot, iedereen begreep wat de bedoeling was en bleek helemaal bereid zich te smijten!

Gelukkig waren er grote zus en nicht om ook kapitein van een groepje te maken, de kleuters hadden toch enige begeleiding nodig bij het spel.  Ongelooflijk om te zien hoe de kinderen ervoor gingen.  Ze verzamelden massa’s jetons en verdienden zo de nodige sleutels.

Als klap op de vuurpijl strijden de 3 teams tegen mekaar in een springzakkenrace.

IMG_4559

Die medailles hadden ze zeker verdiend, maar dan moesten we de schatkist natuurlijk openen.  Om beurt mochten ze hun sleutels passen tot we de juiste hadden gevonden. Dat was tenminste de bedoeling.  De gemarkeerde sleutel paste wel als enige in het slot, maar openen deed het niet…  Oeps, wat nu?  Een foutje van Pimpamparty of zijn wij echt zo onhandig?  Een mama met brains en een papa met tools losten het probleem op met een schroevendraaier, maar dat kan toch niet helemaal de bedoeling zijn.    Hoe het ook zij, de schatkist was open en de kampioenen hadden hun medaille.

IMG_4595

Aan de snack maakte ik me dit keer niet zo moe, ze kregen allemaal een ijsje en vonden dat prima.

IMG_4569

De rest van de namiddag speelden ze vrij met de spelletjes, werden alle fietsen, steps en de go-cart bovengehaald en de trampoline werd natuurlijk ook benut.  Elf stralende en vermoeide kleuters waaronder de jarige zeiden dat het goed was.  Feest geslaagd, het pimpamparty concept vinden wij helemaal voor herhaling vatbaar!

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s