Verjaardagstraktatie: krokodillen

Vandaag trakteerden we de derde kleuterklas op lekkers voor Celeste’s verjaardag.  Het was woensdag en dat is fruitdag dus werd het iets gezonds.  En ook een ietsiepietsie ongezonds…  De inspiratie dank ik aan een Facebook post van een vriend.  Celeste was meteen verkocht toen ik haar de foto toonde.

De krokodil in kwestie is een komkommer.  Met een fileermes maakte ik een bek met scherpe tanden die hij in worteltjes en stukjes rode paprika zette.  Bosbessen werden uitpuilende ogen.

IMG_4480

IMG_4481

IMG_4483

Zo, de ideale basis om je uit te leven met kleine spiesjes.  Ik koos voor kaasblokjes met blauwe druiven, cocktailworstjes met kerstomaatjes en salami met groene druiven.  Ik voegde ook wat frambozen en aardbeien toe voor de fruitliefhebbers.  Aan zijn ‘poep’ strooiden we wat keuteltjes in de vorm van bosbessen 🙂 Celeste en klaspop Pompom zagen dat het goed was.

IMG_4491

Het verdict van de klasgenootjes?  Ze maakten er niet veel woorden aan vuil, maar vielen aan als uitgehongerde wolven.  Ik moest zelfs de krokodil in stukken hakken!  Als ik hem nog maak, voeg ik wel wat meer fruitspiesjes toe en zoek een alternatief voor de kerstomaatjes.  Celeste blijkt toch wel representatief voor haar leeftijdscategorie: 90% van haar klasgenootjes lusten net als zij geen tomaatjes…  Ik had nog overwogen om radijsjes te nemen, maar Celeste lust ook dat niet dus ze hadden wellicht hetzelfde lot ondergaan.

Hoe het dan zat met dat ietsiepietsie ongezonds?  Met een cake doe je nooit wat verkeerd dacht ik, helemaal niet als je in Legoland een coole cakevorm op de kop tikte.  Het vermoeden werd bevestigd, het legomannetje werd zo mogelijk nog sneller verorberd dan de krokodillen…

IMG-20170530-WA0005

Missie geslaagd, een twintigtal kleutermagen gevuld en alleen blije gezichten gezien. Amelie verklaarde ernstig dat zij toch een ‘gelukkig gezin’ had gezien ze steeds met originele traktaties op pad kunnen.  Of de traktaties nu de beste graadmeter zijn betwijfel ik, maar dat we een gelukkig gezin vormen kan ik bevestigen 🙂

3 Comments

  1. Pingback: Dit was maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s