Viel spass in Legoland!

Legoland in Günzburg, Duitsland – dat was onze bestemming voor het afgelopen lange weekend.  Vorig jaar bezochten we in hetzelfde lange weekend Disneyland Parijs.  Het begon met een déjà vu gevoel.  Pretparken in zo’n weekend met prachtig zomerweer, dat trekt een grote massa mensen aan.  Toch was het een geslaagde minivakantie, alleen maar blije gezichten gezien.  Legoland beats Disneyland, dat was het verdict van de kinderen.

Donderdag brachten we grotendeels in de auto door, een kleine 700 km vreten.  Het feriëndorf van Legoland zelf bleek toch vrij duur en grotendeels volgeboekt.  We opteerden dus voor 2 familiekamers (2 gezinnen, dat maakte 4 volwassenen en 6 kinderen) in hotel Hirsch in Günzburg, op 8 km van het pretpark.  Best een gezellig stadje.

We boekten de toeganskaarten en parkingtickets online, net zoals het merendeel van de bezoekers.  Enkel rijen aan de toegangspoortjes dus, aan de kassa was het heel rustig… We stonden er nochtans stipt om 10u en op de tweede dag zelfs al om half tien, maar we hadden net zo goed het gezelschap van een paar 1000 anderen.  Het verliep vrij vlot, ondanks de verplichte rugzakcontrole waar in deze woelige tijden niemand nog van op kijkt.

Op dag 1 maakten we de fout vrij snel te gaan aanschuiven in twee attracties dichtbij de inkom waar we gelijk anderhalf uur verspeelden en dat was een voorbode voor een dag van heel veel aanschuiven voor enkele minuten plezier in een attractie.  De kinderen waren eigenlijk geduldiger dan wij, er werd nauwelijks gezeurd.  Desalniettemin keerden we toch hotelwaarts met het gevoel nog maar een fractie van het park beleefd te hebben en de vrees dat het op zaterdag niet beter zou gaan.  We leerden echter snel: op zaterdag spurten we rechtstreeks naar de achterkant van het park waar we in geen tijd een reeks van attracties afwerkten die ons op vrijdagnamiddag uren zouden gekost hebben.  Dat bleek echter maar deels aan onze strategie te liggen, het was gewoon iets rustiger op zaterdag.  Zo keerden we dus toch huiswaarts met een voldaan gevoel en stralende kinderen.

De attracties zijn perfect voor jongere kinderen.  De kleinste van onze bende is 3 en mocht natuurlijk niet overal in, maar ook voor haar was het aanbod ruim voldoende. Onze 6-jarige mocht in vrijwel alles, zij het onder begeleiding van ‘een grote mens’ zoals ze vol trots vaststelde aan de ‘meter’.  Ze werd alleen even boos bij de ‘Power builder’: die had ze toch wel graag willen doen maar ze raakte niet boven het rode streepje uit en was er nochtans van overtuigd dat er een meisje instapte dat kleiner was dan zijzelf.  Die haar grote mens had haar niet gemeten, de valsspeler!

DSC_0527

Verder alleen wat lichte frustratie over de express passes.  Die horen tegenwoordig bij pretparken, er blijkt een markt voor.  Daar kan je als economist niet tegen zijn, maar echt eerlijk voelt het toch niet als je met 6 kinderen geduldig staat aan te schuiven en die express passers dan moet laten voorgaan.  Helemaal niet als ze dan zonder schroom elk een eigen ‘karretje’ opeisen ipv er eentje te delen.  Het systeem van Disneyland waarbij iedereen een fast pass kan bemachtigen als je maar op het geijkte tijdstip een ticketje haalt, voelt dan toch eerlijker.  In Legoland werd er gewoon grof geld voor betaald.  Van 20 tot 60€ per persoon bovenop de standaardprijs (toch ook al 28€ pp), tel het maar uit als je met tien bent…

Het park op zich is mooi aangelegd.  Overal bouwsels in de gekende blokjes natuurlijk, leuk als wachtverzachter!

In één van de recente attracties, de Ninjago Ride was er een rij waar de volwassenen aanschoven terwijl de kinderen in een parallel stuk met lego speelden.  Leuk gevonden!   Alleen had een airco niet misstaan in de wachtruimte want die had wat weg van een sauna en was een aanslag op je reukorgaan.  Voorts viel deze 3D attractie wel heel goed in de smaak bij de kinderen.

Er zijn ook verschillende speeltuinen waar de kinderen hun energie kwijt kunnen tussen het aanschuiven door.  En het prachtig aangelegde miniland is natuurlijk indrukwekkend, je kon er uren kijken naar de prachtig nagebouwde landschappen en gebouwen mits je de tijd had.

Teveel attracties om op te noemen.  Onze favorieten?  De feuerdrache, de power builder, de dschungel X-pedition, flying ninjago en dus de ninjago ride.

2 Comments

  1. Kortom, zeker een communiegeschenk waardig, zal al moeten beginnen nadenken over geschenk voor de andere communicant over 2 jaar zeker?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s