10 redenen waarom het geweldig is een zus te hebben

Ik kan het weten, want ik heb er zelf één en heb twee dochters in huis die ook zo’n band ontwikkelen.  Sorry voor alle broers of broers en zussen die misschien ook een sterk team vormen, ik ken alleen iets van zussen.  En they rule!  De mijne is morgen jarig, dus bij deze als cadeau een ode aan de band tussen zussen.  Aan mijn dochters: je gelooft het misschien nu niet altijd, als ze weer eens je speelgoed heeft afgepakt, je geweldige idee voor een rollenspel helemaal verkeerd uitvoert, je de halve nacht wakker houdt terwijl jij wil slapen, je weer eens geklopt heeft in een gezelschapspelletje, … maar toch: je zal dit ooit lezen en helemaal beamen.  Want zelfs nu kunnen jullie al niet zonder mekaar.  Hoewel af en toe ook niet met mekaar…

Een zus hebben is dus helemaal geweldig…

 1. Omdat je mekaar altijd iets (veel) te vertellen hebt, of je mekaar nu een maand (is dat al ooit gebeurd?) of 2 uur niet gezien hebt.  Zoals onze tennisleraar gisteren nog vaststelde toen hij ons uitzonderlijk al na 2 dagen terugzag ipv de gebruikelijke week en er nog steeds geen speld tussen kreeg.  sisters
 2. Omdat wat je ook doet, je zus je toch zal steunen.  Ze zal je misschien weleens geïrriteerd bekijken en zeggen “Wa hedde nu weer uitgezet?” (zei ik al dat in ons geval, met een vader die leraar Nederlands was, mijn zus ook één van de weinigen is waarmee ik lekker plat Kempisch babbel?) maar je dan toch onvoorwaardelijk helpen.
 3. Omdat je altijd kan rekenen op een eerlijke en ongezouten mening en die ook zal accepteren van mekaar.  Zoals wanneer je samen gaat shoppen en niet voorzichtig moet proberen duidelijk te maken dat ‘haar gat toch te dik is in die rok’.  Je zegt dat gewoon en basta.  In dit geval is dat dan mijn zus tegen mij, want zij is altijd de slanke van ons twee geweest 🙂
 4. Omdat je dezelfde humor deelt en er dus altijd wel iemand giechelt zelfs met je flauwste mopjes.  En zelfs die giecheltjes klinken zeer gelijkaardig…  Je kan mekaar ook inspireren om streken uit te halen, bij mijn dochters werkt dat zeer goed.  De oudste verzint het en de jongste heeft maar een half woord nodig om het uit te voeren.  Ik weet niet meer zeker of wij dat vroeger ook deden, wellicht wel…

sisters3

5. Omdat je een ijzersterk team vormt in spelletjes als Pictionary of times up want zelfs als niemand anders je tekeningen of onsamenhangende uitleg begrijpt, je zus het toch wel zal snappen waardoor je onklopbaar wordt.  Dat werkt overigens niet in spelletjes als Kubb’s, zoals we met scha en schande leerden.sisters 4

6. Omdat je ongegeneerd jezelf kan zijn want zij heeft je al op je best en slechtst meegemaakt en kijkt nergens meer van op.

sisters2

7. Omdat je ruzie kan maken en er toch vanuit kan gaan dat het weer goed komt.  Je hebt het al eerder meegemaakt.

8. Omdat je niet hoeft uit te leggen hoe het vroeger was, want ze was er gewoon bij en begrijpt met één blik waar je op doelt.  Vaak tot grote verwarring van de omstaanders: waar hebben ze het over?

9. Omdat als je iets mist, wat dan ook, de kans groot is dat je het wel van je zus kan lenen.  Vandaag is dat in mijn geval piepschuim, ik kom er dus vanmiddag om hé zus!

piepschuim 2

10. Omdat je oprecht trots bent op mekaars successen, dus ook al vinden jullie dit allemaal maar niets, zij zal deze post toch liken en sharen 🙂

Dus bij deze, een heel gelukkige verjaardag lieve zus, dat we er nog veel samen mogen vieren!

IMG_2274

Als je ook zo’n geweldige zus hebt, deel dit dan gerust met haar.  En voeg misschien nog je eigen reden toe waarom jullie band zo sterk is, ik ben benieuwd!

 

1 Comment

 1. Prachtig gewoon!!! Wat een ode aan je zus Elke, we zijn terecht fiere ouders, want wij hebben die zusjes op de wereld gezet, en als ik dit zo lees hebben we het allesbehalve slecht gedaan…
  Ik heb ook weer iets bijgeleerd, ik wist niet dat jullie plat Kempisch kenden…
  Maar geloof het of niet, als ik met mijn zus samenkom, wordt er Molensteeds gepraat…, ik heb het ongeluk dat we te ver van mekaar wonen om regelmatig samen te komen, zeker met een Kenedytunnel tuissen ons in, maar bellen en mailen doen we wel hoor?
  Dus, aan jullie, blijf mekaar graag zien, en met de kinderen is dat voorlopig helemaal geen probleem, ook niet met de nichtjes?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s