Wonderlijke lijstjes

Ken je dat gevoel?  Je smeert de laatste choco op een boterham en maakt een mentale notitie voor het volgende supermarktbezoek.  Op zaterdag is het dan zover en net wanneer je de volgeladen bakjes naar binnen sleurt, vloek je hartgrondig (‘potvolkoffie’ is tegenwoordig hartgrondig vloeken, die kinderoortjes weet je wel) wakrijtmuurnt die choco heb je natuurlijk niet bij.  In ons vorige huis hadden we daar zo’n krijtmuur voor.  Best cool, maar niet zo evident om mee naar de supermarkt te nemen.

We gebruikten een tijdje post-its voor op de koelkast.  Dat werkt op zich wel.  Maar in deze digitale tijden, heb ik toch iets beters gevonden!  Wunderlist is mijn wonder.  Ik kan er allerhande lijstjes in bijhouden en ik kan die ook heel makkelijk delen.  Mijn man en ik hebben nu dus een gedeelde boodschappenlijst in Wunderlist.  We kunnen beiden items toevoegen of afvinken en hebben zo allebei altijd een up-to-date overzicht.  Ik overweeg soms om mijn kuisvrouw ook toe te voegen, dan moet die me niet meer met ostentatief op het aanrecht geplaatste lege bussen duidelijk maken welk product er op is.

wunderlist

We hebben er ook eentje voor het weekmenu.  Zo kan mijn man suggesties toevoegen en kunnen we aanduiden wie wanneer thuis eet.  Dat beperkt de restjes wat, die toch te vaak – shame on us – in de vuilnisbak belanden.

Ik heb ook een to do lijstje, eentje waar ik cadeau ideetjes bij houd, eentje voor het communiefeest, eentje met blogideetjes, …  Ik hou wel van lijstjes zoals je ziet 🙂

De app heeft ook een ‘notifications’ functie.  Ik vond het niet zo noodzakelijk om onmiddellijk op mijn smartphone scherm te zien dat mijn man ‘WC-papier’ op het lijstje had gezet, dus dat heb ik snel uitgeschakeld.

Wunderbar vind ik het, die Wunderlist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s