Tournée minérale

Ik heb me net in mijn zetel genesteld en een lekker glas wijn ingeschonken.  Moet kunnen toch?  Nee, de volgende maand even niet.  Ik schreef me op de valreep in voor Tournée minérale, een initiatief van de Druglijn en de Stichting tegen Kanker om mensen bewuster met alcohol te laten omgaan.  Nu al een succes, te oordelen naar het aantal deelnemers. Waarom ik het doe?  Ik zie het vooral als een sociaal experiment.  Ik ben een sociale drinker.  Je zal me er zelden of nooit op betrappen in mijn eentje thuis alcohol te drinken. Op een feestje, tijdens een etentje, op bezoek bij vrienden daarentegen sla ik zelden een glas cava, wijn, biertje of gin-tonic af.  Hoe reageren die familie en vrienden dan als ik dat plots wel doe en hoe moeilijk is het om consequent te weigeren?  Daar ben ik dus benieuwd naar.

Dit was alvast een spontane reactie van een vriend op Twitter:

friendship-gif

Mijn zus vroeg zich prompt af hoe het dan moet met de 2 Hoegaarden rosé’s die we elke vrijdag na onze tennisles gezellig samen drinken.  Mijn schoonouders zullen tijdens het verjaardagsfeestje van mijn schoonvader zondag ongetwijfeld ook zeggen dat “één glas champagne toch geen kwaad kan”.  Hun zoon – mijn man – blijkt zich intussen ook te hebben aangesloten bij de tournée minérale crew, dat wordt een klein flesje…  Er was zelfs iemand van mijn team die vroeg of ze toch een joker mochten inzetten en me een gin-tonic trakteren als ik halverwege de maand wel erg slecht gezind zou rondlopen.  Al die paniek over het stoppen met iets wat volledig overbodig is, ik vind het nu al boeiend.

Ik maak me er eigenlijk weinig zorgen over of het me gaat lukken.  Toegegeven, dat biertje na de tennis ga ik wel een beetje missen denk ik.  Ik realiseerde me ook pas na het inschrijven dat de eerste dagen van onze skivakantie in februari vallen.  Die Aperol Spritz op een zonnig terrasje wordt ook moeilijk te weerstaan.  Een halve skivakantie zonder alcohol en een halve die weer met mag – niet moet – waarom ook niet?

Veel succes aan alle tournée minérale’ers, dat het ons gaat lukken!  En dat we het zullen vieren met een bacchanaal in Ischgl.

struisvogel.gif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s