Kleuterstreken

Onze jongste dochter – in dergelijke context is het ‘onze’ niet ‘mijn’ – is een echte kwajongen.  Streken uithalen en mensen plagen is het liefste wat ze doet.  Ze is er ook best goed in, vorige week had ze me twee keer liggen op dezelfde dag.  Ze bezit op 5-jarige leeftijd zelfs al het geduld om iets uit te spoken en dan uren te wachten tot de pointe zich voltrekt.

De streek van deze week wil ik jullie niet onthouden.  Even een beetje duiding.  We hebben in huis een aantal dingen die met eenzelfde soort afstandsbediening bediend worden: de rolluiken boven, de rolgordijn in de leefruimte en de luifel boven het terras.

Zo’n ding dus:afstandsbediening-200x200  Elke afstandsbediening hangt mooi tegen de muur naast het te bedienen object.  Want dat is wel handig.  De laatste weken zijn er al een aantal zaken stuk gegaan in huis.  Groot was dus de wrevel bij de Man toen hij het gordijn naar beneden wilde laten en de afstandsbediening het niet deed.  Hij probeerde het een paar keer, maar zag geen beweging.  We roken onraad toen we merkten dat Celeste wel erg veel plezier had.  Ze raadde haar vader aan een keertje achter zich te kijken.  Groot was diens verbazing toen hij de luifel buiten zag ontvouwen…  Ons kleine monstertje bleek de afstandsbedieningen verwisseld te hebben.  Gieren van het lachen deed ze.  En wij eigenlijk ook wel eens we doorhadden wat ze had gedaan.  Ze voelde zich nu ongetwijfeld nog aangemoedigd in haar streken.  Bijgevolg draaide ze al een keer de radiatorkranen dicht (waarom is het hier koud, de thermostaat slaat toch aan?) en gooide achter mijn rug een paar klontjes suiker in mijn thee (ik drink echt NOOIT suiker in thee, bah).

Geen idee waar deze karaktertrek vandaag komt eigenlijk.  Evenmin veel inspiratie hoe ermee om te gaan.  Het is al bij al behoorlijk onschuldig en ze heeft er enorm plezier in. Het is ook zo’n wolf in schapenvacht met haar schattig snoetje en die engelachtige blonde haren.  Moeilijk om kwaad op te zijn dus doe ik dat voorlopig ook maar niet.  We grijpen wel in als het echt moet, voorlopig vind ik het wel boeiend om te zien hoe haar streken evolueren naarmate ze ouder en slimmer wordt.  Wie weet maak ik er wel een rubriekje van: de streek van de week.  En indien niet is er altijd nog de beloningskaart om het af te leren?

strip-ouderschap-12

3 Comments

 1. Waar haalt ze toch de inspiratie vraag je je dan af! Ik vind het stiekem wel een leuk karaktertrek denk ik! Humor is toch een van de mooiste dingen! 🙂 Ik denk dat jullie nog vaak gaan vloeken en lachen tegelijkertijd!

  Like

 2. SCHITTEREND !

  haar grootvader, die ze met engelachtige sluikse oogopslag,
  ter plekke om haar vingertje windt,
  noemt haar reeds langer, plagend,
  Apekopje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s