Sleeën op Baraque de Fraiture

Zondag, helemaal niets gepland en de beloofde sneeuw lijkt meer op regen.  Tijd voor wat impulsiviteit!  Wij willen sneeuw en waar vinden we niet?  Juist, in de Belgische Ardennen! Het kostte een beetje overredingskracht om de Man mee te krijgen, de dochters waren onmiddellijk enthousiast.  We gingen lekker sleeën op Baraque de Fraiture.

We waren natuurlijk niet de enigen met dat idee.  De laatste kilometer ging langzaam en parkeren was een uitdaging, maar verder raakten we vlot ter plaatse.  Onze sleetjes stellen niet veel voor, een schelp met een handvat eigenlijk.  Ik kocht ze vorig jaar om mee te nemen op skivakantie en dan is het belangrijkste criterium de benodigde kofferruimte… Ze werden toen eigenlijk nauwelijks gebruikt, te veel alternatieven.  Nu waren ze prima, zelfs de Man en ik kregen onze poep er nog op en vonden het stiekem ook wel heerlijk.

slee

Zo’n ouderwetse houten slee zag je nog het meest en dat is natuurlijk nog fijner.  Het grootste nadeel van onze ‘glijmat’ is dat ze zich nogal moeilijk laat sturen.  Het is eigenlijk een mirakel dat er geen ongelukken gebeuren op de slee-piste (toch niet toen ik er was) met al die kinderen die in volle vaart de helling afgedenderd komen.  Ze botsen weleens tegen mekaar op, maar het donslaagje dat hen warm houdt lijkt ook kwetsuren te vermijden.  We wisselden het sleeën af met een tochtje door het bos terwijl we mekaar bekogelden met sneeuwballen.  Voor een sneeuwman plakte de sneeuw niet genoeg.  Skiën was geen aanrader vandaag, de rij wachtenden voor de lift was eindeloos.

Ik herinner me Baraque de Fraiture eigenlijk alleen van een schoolreis lang geleden.  Ik ben er nog nooit geweest als er sneeuw lag.  Blij dat de kindjes dit stukje België alvast ontdekten.  Het was zeker voor herhaling vatbaar, hoewel misschien liever op een rustigere dag.  Onvermijdelijk in een land waar het zelden sneeuwt dat die pistes op zo’n moment heel veel volk trekken wellicht.  Ik kreeg prompt zin om een dagje te ‘spijbelen’ deze week, maar zal maar niet overdrijven met dat kind in me boven te halen zeker? (zie Mijn nieuwjaarsbrief)

3 Comments

 1. Pingback: De 12 van 2017
 2. Nog een tip. Best je eigen eten en drinken meenemen naar Baraque de Fraiture. Anders riskeer je om lange wachtrijen te moeten trotseren voor een drankje of hapje

  Like

 3. Schoon.
  het lijkt voor mij alvast, een eerste invulling van jouw mooie nieuwjaarsbrief…
  doe zo voort, en geniet vooral van niet geplande mooie momenten.
  D.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s