Babysit gezocht!

Quality time is niet altijd met de kinderen, ook je relatie onderhouden is belangrijk.  De combinatie met full-time werken vraagt ook af en toe wat hulp.  Dus doen we regelmatig beroep op een babysit.  Maar waar vind je die dan?  Er zijn twee platformen die ik graag gebruik.

Onze dochters gaan dagelijkse naar de naschoolse opvang.  Daar blijven ze dan op weekdagen tot ongeveer half zes.  Op woensdag eindigt de schooldag om 11u40 en biedt de school ook opvang aan tot 18u.  Dat is wel erg lang en er zijn weinig ouders die er gebruik van maken waardoor er meestal al snel niemand meer is.  Om hen toch een rustige namiddag thuis te gunnen, doen we al een paar jaar beroep op een oppas die hen ’s middags afhaalt.  Dit schooljaar moesten we op zoek naar een nieuwe oppas omdat de vorige voor haar eigen kleinzoon ging zorgen.  Ik plaatste een zoekertje op babysitters.be.

Er volgden vrij snel een aantal reacties en zo vonden we Lore.  Een jonge mama die in de zorgsector werkt en haar werkuren zo kon regelen dat ze ons op woensdagnamiddag kan helpen.  En dat werd een schot in de roos!  Ze is heel actief met de kinderen bezig – elke week ligt er wel een knutselwerkje dat ze samen maakten.  Ze brengt hen ook naar verjaardagsfeestjes en ging al een keer met hen zwemmen of naar de speeltuin.  Nu Celeste 2 à 3 keer per week naar de kinesist moet voor haar arm, helpt ze ook daarmee waardoor we toch een keer minder moeten puzzelen om daar zelf tijdig te zijn.  Ze kookt een warme maaltijd voor hen én voor ons.  Deze week verraste ze me zelfs door te wassen en te strijken, that made my day!

Naast de vaste afspraak op woensdagnamiddag is het ook heel fijn om te weten dat als we op een andere dag echt een probleem hebben om ze tijdig af te halen, we beroep kunnen doen op haar.  Dat is eigenlijk zelden nodig, maar gewoon het feit dat het kan, geeft gemoedsrust.

’s Avonds doen we meestal beroep op een van de buurmeisjes.  Die kennen de meisjes goed dus ze zijn altijd blij als ze komen.  Het feit dat hun ouders vlakbij zijn is ook geruststellend.  Maar onlangs hadden we vrij last minute iemand nodig op een weekdag en konden de buurmeisjes ons niet helpen.  Niet lang daarvoor zag ik een advertentie voor de app Bsit.  Ik downloadde de app, op dat moment nog vooral uit nieuwsgierigheid.  Hij bleek behoorlijk wat functionaliteiten te bevatten.  Je geeft in wanneer je een babysit zoekt en dan geeft de app je een lijst van mogelijke babysitters in je buurt.  Je krijgt wat profielinformatie en kan aanduiden naar wie de aanvraag mag verstuurd worden.  Die kunnen je aanvraag accepteren of weigeren.  Uit de acceptaties kan je dan iemand selecteren.  Zo gezegd, zo gedaan en in geen tijd had ik een babysit gevonden.

Op het afgesproken tijdstip stond dat meisje voor de deur.  Ik ontdekte dat ik in de app kon bijhouden hoeveel uur ze had opgepast (‘start’ drukken als je vertrekt en ‘stop’ wanneer je terug bent).  Zelfs betalen kan via de app.  Er werd een klein bedrag (de kost van 15 minuten oppassen – hoeveel je betaalt per uur geef je ook gewoon in bij de aanvraag) aangerekend voor de dienst en het bedrag werd netjes overgeschreven aan de babysit. Super handig, geen geloop naar de bankautomaat meer (niets zo vervelend als bij thuiskomst merken dat je geen cash meer hebt…).

Er is ook een review functionaliteit.  Zo kan je dus zien wat andere ouders van de babysit vonden wanneer je je keuze maakt.  Super handig, alleen al voor de betalingsfunctionaliteit ga ik de buurmeisjes vragen of ze die app ook willen gebruiken. Onze dochters doen er overigens helemaal niet moeilijk over dat het een onbekende babysit is.  In tegendeel, ze zijn heel trots dat ze zelf alles kunnen uitleggen en tonen.  Zo levert die app me dus weer een geruststelling dat een babysit vinden wel zal lukken, de lijst was namelijk behoorlijk lang en als dat hier in Londerzeel al zo is…

En jullie, hoe vinden jullie die oppas wanneer je hem/ haar nodig hebt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s