De spiekpietjes: deze vrolijke bende moeten je kinderen leren kennen!

Voor deze week had ik nog nooit van Spiekpietjes gehoord, maar ik ben blij dat daar verandering in kwam!  We bezochten vandaag hun expo in Antwerpen en hadden een heel leuke tijd.  De meisjes amuseerden zich een hele namiddag in het Oude Postgebouw.

Het verhaal van de Spiekpietjes spreekt enorm tot de verbeelding, zowel van de kinderen als van ons volwassenen.  De grote tekeningen in combinatie met de audiofoon vormden een leuke kennismaking met het verhaal.  De zoektocht naar de 15 verstopte spiekpietjes samen met alle leuke activiteiten die er voorzien waren, zorgden voor een paar uur vertier. Intussen konden wij ouders rustig iets drinken en genieten van het lekkers dat de Sintbar te bieden heeft.  Heerlijk toch.

In de leeshoek maakten we kennis met de (voor)leesboeken.  Die zagen er zo mooi uit, dat ik me liet verleiden er twee te kopen.  Een eigen spiekpietje om in huis te verstoppen kon natuurlijk ook niet ontbreken, al vond ik die toch wel behoorlijk prijzig (20€ voor één knuffel).  De schrijfster voorzag de boeken ook nog van een persoonlijk tekstje voor Amelie en Celeste.  Ze legde hen ook uit waarom één spiekpietje in huis genoeg  was – mijn argumentatie vond ze schijnbaar niet overtuigend genoeg – maar Amelie onthield toch vooral dat het was omdat ze nogal duur waren…

IMG_5566 (2)

Ze zijn er nog tot de Sint komt, wat ons betreft zeker een bezoekje waard!

1 Comment

  1. Inderdaad heel leuk precies, en tenslotte gaat het toch om quality-time met de meisjes hé, alles dat er bij komt is mooi meegenomen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s