Gordelen met kinderen

Het idee kwam van mijn zus: “Zullen we zondag samen naar het gordelfestival gaan?”.  Ik loop wellicht wat achter, maar kende gordelen enkel als 100 km fietsen in de Brusselse rand.  Dat blijkt gestopt sinds BHV gesplitst raakte en is nu het gordelfestival geworden. Een sportief evenement met nog steeds een vlaamsgezinde toets, zoals bleek uit de stickers uitgedeeld aan de inkom.

20160904_105715_resized

Naast fietsen beloofde de website tal van andere leuke activiteiten.  Ik ging dus akkoord om mee te gaan.  We vertrokken tussen 2 buitjes door, echt gemeend leek het niet. Onderweg begon het echter pijpenstelen te regenen en dat deed het nog steeds bij aankomst in Huizingen…  We wachtten nog even in de auto, overwogen ernstig op te geven, maar de weer-app beloofde beterschap dus hielden we vol.  We haalden het boekje voor de familiewandeling (2,5km) met zoektocht en besloten nog even iets te drinken in de hoop dat het droog zou worden.  En dat deed het!

Het provinciaal domein van Huizingen is mooi en herbergt een aantal super leuke speeltuinen, dat ontdekten we al eerder (ook een mooi openluchtzwembad trouwens.  Er zijn veel geasfalteerde weggetjes, dat bracht ons een keer op het idee de fietsjes mee te nemen voor de meisjes.  Bij deze een tip om jullie beteuterde gezichtjes te besparen: dat mag dus niet!).  De kinderen wandelden vrolijk mee en genoten onderweg van een gezellige picknick.

Onze sportieve activiteit zat erop. Ontspanning in het kinder- en sportdorp verdiend!  Het kinderdorp was leuk, heel veel activiteiten.  Naast de klassieke grime werden er ook airbrush tattoos gezet en, ontdekking, Quoi?fuur.  De kapsels die zij creëerden waren indrukwekkend!  De rij wachtenden jammer genoeg ook, ik zet ze alvast op het ideeënlijstje voor het communiefeest dat we volgend jaar vieren!

De kinderen amuseerden zich op de talrijke attracties en in het sportdorp.  De optredens van Laura Tesoro en Clouseau waren een leuke afsluiter.  En dat allemaal volledig gratis!  We noteren het alvast terug in onze agenda voor volgend jaar!

Samen met de 8,5km die ik vanmorgen al liep, leverde dit alles zo’n slordige 22.000 stappen op.  Dat lijkt me voldoende voor vandaag.  Ober, een theetje graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s