Aan alle sprookjes komt een einde…

Meestal gelukkig wel een happy end, al is het bij deze een beetje dubbel.  Het was absoluut geslaagd, mijn maand ouderschapsverlof.  Maar het zit er dus op, al lijkt het pas gisteren dat ik met een big smile de deur uitliep op het werk.  31 dagen en 25 blog posts later kom ik tot de conclusie dat ouderschapsverlof de beste tip is die ik kan geven voor quality time met je kinderen.  De kwantiteit aan uren samen zal onvermijdelijk dalen na vandaag, maar wat de kwaliteit betreft geen compromissen.

We maakten er samen een topmaand van.  Ook al was het niet helemaal op de manier die ik ooit beschreef in Dingenzoekers of Bongo?.  Toen ik de meisjes vroeg wat het leukste van de vakantie was, antwoordden ze beiden onmiddellijk Bulgarije!  Ik ben dus blij dat we er toch geen staycation van maakten.  Ook al zat het Belgische weer toch nog heel erg mee.  Op verplaatsing kan je je tijd echt helemaal aan mekaar wijden.  Geen praktische beslommeringen om je af te leiden.

Vandaag startten we de dag zeer goed.  Als een wervelwind stormden mijn dochters boven rond in hun ijver om het ochtendritueel af te werken.  Ik had nog de meeste moeite om bij te blijven 🙂  Nog voor acht uur hadden ze hun stempel verdiend, duimen dat het morgen even vlot gaat (het zal mijn wekker zijn die wat vroeger moet…)!  De kleertjes liggen alvast klaar. De school wil de Olympische koorts nog even laten voortduren en vraagt alle kindjes in hun favoriete sportoutfit te komen.  We kochten afgelopen weekend voor Amelie al het benodigde materiaal voor haar paardrijlessen en voor Celeste danskleertjes, die sportoutfits waren dus snel gekozen.

Deze voormiddag oogstten we onze braambessen en toverden ze om tot 7 potjes confituur. Gemaakt, geproefd en goedgekeurd door de meisjes!  We sloten de vakantie af in domein Tivoli.  We bezochten de kinderboerderij tijdens het knuffeluurtje (van 15-16u mag je bij de geitjes en kippen) en uiteraard de speeltuin.  Het leukste vonden wij het Spotterpad!

Zo zit de grote vakantie er helemaal op.  Deze blog zet ik nog even verder, ik heb de smaak te pakken 🙂  Er staan de komende weken al een paar workshops gepland rond mijn nieuwe professionele baby!  Dat nieuwe project om de quality time vibe te verspreiden wordt alsmaar concreter.  Het ouderschapsverlof zit er dan wel op, de queeste naar een goede combinatie tussen werk- en familievreugde gaat onverminderd door.  Energie te over, de batterijen zijn helemaal opgeladen dus ik vlieg er in.  Vanaf morgen, vanavond mag ik even ‘zetelpatat’ zijn.

2 Comments

  1. Unaniem akkoord met Lin, wij hopen ook dat het een vervolg krijgt…
    Het was heel leuk voor de oma’s en opa’s…(de laatste keken over de schouder mee)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s