Aquapark

Vandaag trokken we naar het aquapark Paradise in Nessebar.  En een paradijs was het, voor groot en klein.  Jawel, ik geef het toe, ook wij hadden veel plezier op al die waterattracties.  We ontdekten deze vorm van vertier 2 jaar geleden op vakantie aan het Gardameer.  Toen was er nog niemand schoolplichtig en gingen we in september op vakantie.  Daardoor was het er heerlijk rustig.  Vorig jaar bezochten we er ook één, eveneens in Italië, maar daar was het zo druk dat er niet veel plezier meer aan was.  Dit keer was het opnieuw een voltreffer.  Er was best veel volk, maar de wachttijden bleven beperkt en er waren heel veel leuke attracties.

Dit was een van de uitstappen die door de diverse touroperators georganiseerd worden.  Toen we gisteren de bus namen naar het oude stadje, ontdekten we echter dat er ook een gratis bus was naar het aquapark.  We regelden onze uitstap dus zelf en dat ging heel vlot.

Aan de inkom toonden we nog vol trots aan dat Amelie net geen meter 30 groot was, dat was namelijk de helft goedkoper.  Later vervloekte ze het bijpassende gele bandje een beetje, want het sloot wel wat glijbanen uit.  Ze waren heel streng in het toepassen van die veiligheidsrichtlijnen en daar kan je als ouder niet echt tegen zijn. (als 7-jarige daarentegen…)

Gelukkig bleven er genoeg over voor een hele dag waterpret.

Ik vind zo’n waterpark leuker dan de ‘gewone’ pretparken (en ik ben niet eens een waterrat).  Met ons Belgisch weer wellicht niet direct een haalbare kaart.  Het moet echt wel warm zijn.  Na tegen hoge snelheid in het koude water te plonsen, staan die kinderen direct te bibberen.  Met een temperatuur van meer dan 30° en een stralende zon is dat gelukkig snel over.

Op vakantie is dit een family fun activiteit die in ieder geval hoog op ons lijstje staat.  Die van vandaag komt op nummer één, na Caneva aan het Gardameer.  Le caravelle komt op de laatste plaats, al reken ik ze wellicht wel zwaar af op de enorme mensenmassa.  Een gelijkaardig oordeel kreeg Plopsaland De Panne nadat we ook daar heel erg lang moesten aanschuiven.  Zo ook Disneyland Parijs eerder dit jaar.  Timing en een beetje geluk zijn belangrijk denk ik, ik hou niet zo van drukte en aanschuiven met kleine kindjes is ook niet evident.  Al bewonderde ik hen voor hun geduld in Disneyland, ze hadden er meer van dan ik.

Vandaag dus weinig dat mijn beperkte geduld op de proef stelde.  Gelukkige kindjes en gelukkige ouders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s