Bulgarije, Sunny beach

Het was een korte nacht, het is hier een uur later dan thuis en het ontbijtbuffet sluit om 10 uur.  Twee kleine meisjes hadden wat last van een ochtendhumeur toen ze uit hun bed werden gezet.  De croissants smaken hier wat anders dan thuis, net als de pannenkoeken en yoghurt.  Daar komen de kinderen met mondjesmaat achter, letterlijk te nemen.  Ze waren ook wel moe, misschien eten ze morgen al wat meer…

Het zwembad daarentegen was heerlijk.  De Zwarte Zee is de beste in de woorden van Amelie 🙂  Het zandstrand loopt langzaam af in de zee en de golven zijn indrukwekkend.  Ik wist me met moeite staande te houden met Celeste als een aapje rond me terwijl de golven beukten.  Heerlijk vonden we dat.  We deden het rustig aan vandaag, genoten van zon en water.  Meer moet dat niet zijn op vakantie.

Deze namiddag kwam een reisbegeleidster van Corendon langs om de aangeboden excursies met ons te bespreken.  De typische groepsactiviteiten: in colonne in een Trabant het binnenland verkennen, mee met een piratenboot waar de kinderen worden beziggehouden, naar het waterpark, …  Ik ben niet zo’n groepsmens.  Ik zag onderweg naar het strand een oudere, lokale man in een barakje waar ook uitstappen aangeprezen worden.  Ik ga een keer met hem praten denk ik.  Een auto huren om zelf het binnenland te verkennen spreekt me meer aan dan met z’n allen rijden, honing en de plaatselijke sterke drank proeven en eten in een tourist trap.  Ik probeerde Amelie de boottrip te verkopen: een piratenboot waar je met de andere kindjes op schattenjacht kan gaan.  Dat ze liever bij ons bleef, zei ze.  Ik begrijp het.  Het doet me denken aan die restaurants waar je een aparte speelruimte hebt waar je kinderen dan kunnen spelen en ‘kindvriendelijk’ eten krijgen.  Ik zit graag met mijn kinderen aan tafel.  Ik ga ook graag een keer zonder kinderen weg, maar als ze erbij zijn mogen ze dat ook zijn.  Tot daar de Corendon uitstappen.  Het waterpark doen we wellicht wel.  Met de lokale bus, 75c€ kost dat.  Daar hebben we geen reisbegeleidster voor nodig.

Het restaurant van ons hotel blijkt de beste Tripadvisor ranking in de omtrek te krijgen.  Ideaal om de meisjes wat nachtrust te laten inhalen dachten wij.  We waren niet alleen zo bleek, het restaurant was volgeboekt.  Dan maar een alternatief in de buurt gezocht en gevonden.  Ook daar bleek niet alles te smaken zoals thuis.  Ik ben geen fan van all inclusive formules.  Ik hou wel van de optie om lokale restaurantjes te gaan ontdekken.  De kinderen moeten dat nog leren appreciëren, we zullen hun menukeuzes van wat meer ouderlijke sturing moeten voorzien.

Op de terugweg passeerden we een hotel waar de minidisco volop aan de gang was.  Daar doet ons hotel niet aan mee.  Een spijtige blik in de kinderogen.  Ik ben nochtans wel blij met onze hotelkeuze.  We beschikken over een zeer ruim appartement in Galeon residence & spa.  Die tweede kamer biedt ons wat meer quality time en maakt dat we de meisjes vandaag wat nachtrust kunnen laten inhalen zonder zelf heel vroeg te moeten gaan slapen.

Morgen belooft het nog wat zonniger en warmer te worden.  Wij hebben er alvast zin in.  Nog wat zon, zee, strand, lokale bezienswaardigheden en gastronomie.  Vakantie, we genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s