Plantentuin-picknick

De plantentuin van Meise is de trotse bezitter van de langste picknicktafel ter wereld. Reden genoeg voor een bezoekje en wel vandaag dacht ik toen ik bij het ontwaken een stralende blauwe hemel zag.  Om een of andere reden gaan die boterhammen er tijdens zo’n picknick bij de kinderen eens zo vlot in.  Ik nam ook wat worteltjes, kerstomaatjes, komkommer en dipsaus mee en zo aten ze ook een portie groenten.  Voor na de middag maakte ik fruitsla.  Lekker gezond!

Het werd een gezellige lunch aan die met planten versierde tafel onder een kleurige vlaggenslinger.  Het spreekt ook aan, want alle voorbijgangers wensten ons vrolijk smakelijk eten.  We waren dan ook nagenoeg de enige picknickers…  Die stralende blauwe hemel had intussen plaats gemaakt voor behoorlijk wat wolken.  Zodra de zon daarachter verdween, werd het behoorlijk koud.  Maar dat kon de pret niet bederven, onder een dekentje aten we smakelijk onze boterhammen.  Daarna een korte ‘siësta’ in de daartoe voorziene hangmatten.  Echt mensen naar mijn hart die dit verzonnen!

De plantentuin herbergt veel leuke activiteiten.  We startten onze ontdekkingstocht bij het kasteel van Bouchout.  Kastelen spreken altijd tot de verbeelding van kinderen.

IMG_3309

Vervolgens stopten we in de tuinwinkel en kochten een ‘bug viewer’ voor de meisjes.  Het zijn niet zo’n liefhebbers van wandelen, maar dankzij dit ding hebben ze de hele namiddag vrolijk meegewandeld, onderwijl speurend naar insecten…

IMG_3318

Amelie gaf haar mier een vriendje in de vorm van een spin en aanschouwde de daarop volgende mierenmoord door het vergrootglas…

Het plantenpaleis is natuurlijk een bezoek waard.  Er wordt momenteel wat verbouwd en één van de panelen beloofde een avonturenpad.  Daar komen we zeker voor terug!  Van het plantenpaleis wandelden we naar de Orangerie.  Intussen was de zon weer helemaal terug dus genoten we van een drankje in de zon.  De meisjes ontdekten het speelbos naast de Orangerie.  Er rijdt ook een treintje rond in het domein, dus we spoorden terug naar de hoofdingang.  4 uren waren voorbijgevlogen.

Ik ontdekte in de plantentuin ook affiches voor wonder weekend.  Dat lijkt me echt super en Amelie was het helemaal met me eens.  Jammer genoeg kunnen we niet, anders had ik prompt tickets gekocht.  Er zijn er nog voor vrijdagnacht, haast je!  En laat me weten hoe het geweest is, misschien volgend jaar…

IMAG1146

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s