Naar het zwembad

Het mindere Belgische zomerweer deed ons besluiten te gaan zwemmen met de meisjes. We kozen voor het zwembad in Bornem.  Een heel veelzijdig zwembad met veel recreatie voor de kindjes.  Heel proper en een goede cafetaria.  Buiten is er ook een grote, leuke speeltuin en veel wandelmogelijkheden.  Het hele domein is een aanrader.  Het weer was ons toch goed gezind, dus na het zwemmen genoten Maarten en ik van een drankje op het terras terwijl de kindjes zich amuseerden in de speeltuin.  Fijn voor groot en klein, check!

Weet je wat ik ook erg leuk vind hier?  De toiletten…  Ze hebben er namelijk een duo-toilet 🙂

IMAG1143

Wellicht herkenbaar voor veel moeders (hier heeft de vader er althans minder last van, misschien omdat hij alleen dochters heeft…), maar naar het ‘gemak’ gaan is net iets minder ‘op het gemak’ eens je kinderen hebt.  Peuters hebben nogal de neiging je te achtervolgen en ik verkoos wat minder privacy boven een brullende peuter.  Dat leidde ertoe dat ze nu nog steeds zonder gêne de toilet binnenlopen, of daar nu iemand op zit of niet…  Sinds Amelie zich een keer opsloot in het toilet en ik doodsangsten uitstond terwijl ik in mijn rustigste stem uitlegde hoe ze de deur weer los moest maken, haal ik de sleutel enkel boven wanneer er bezoek is.  Ik vermoed dat die het minder zouden appreciëren om onverwacht gezelschap te krijgen.

Op verplaatsing ben ik meestal meer ‘op mijn gemak’ als ik de kleinste maar bij mij laat dan wanneer ik ze alleen buiten laat wachten.  Ongeacht of zij nu dringend moest of niet, eens aangekomen op het toilet moet ze toch altijd eerst.  Ik wacht dan ongeduldig mijn beurt af.  Niet in het zwembad van Bornem dus.  Daar konden we gewoon gezellig naast mekaar ons ding doen.  Is dit nu de oorsprong van het samen naar toilet gaan van vrouwen?  Jong geleerd…

(Hier in Londerzeel is er ook een zwembad, met eveneens veel voorzieningen voor kindjes. Ik vind het er echter minder proper en de cafetaria stelt niet veel meer voor sinds de laatste wissel van uitbaters.  In januari gaat het voor anderhalf jaar dicht voor verbouwingen, duimen dus dat het weer helemaal super wordt nadien!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s