Ouderschapsverlof

Het begon als een afspraak met mijn man.  Beide een drukke, veeleisende baan te combineren met 2 kleine kinderen.  We ondervonden al snel dat er te weinig uren in een dag waren en te weinig energie om het gebrek aan uren die we met onze kinderen kunnen besteden goed te maken door er kwaliteitsvolle uren van te maken.  We spraken af elke zomervakantie afwisselend een maand ouderschapsverlof te nemen om helemaal aan hen te wijden.  Het is een cliché, maar ze worden echt zo snel groot…

We deden het beiden al eerder, zo’n maand vrijaf.  Vorige zomer was het weer mijn beurt, maar een nieuwe job maakte het onmogelijk.  Dit jaar geen excuses meer, op 1 augustus begint mijn maand ‘quality time’ met mijn dochters.  Twee vrolijke meiden van 5 en 7 jaar.  Een ‘staycation’ of toch maar naar het buitenland?  Het zal van het Belgische weer afhangen.

Het moet iets bijzonders worden, mogelijk de start van een nieuwe wending in mijn persoonlijk en wie weet ook professioneel leven.  Ik loop namelijk met een aantal ideeën rond.  Dus wordt deze blog mogelijk niet enkel het relaas van de activiteiten die we samen beleven, maar ook van de zoektocht naar hoe ik andere gezinnen kan helpen aan ‘quality time’ met mekaar.  Ik zie en hoor het namelijk al te vaak: ouders die, vooral aan zichzelf, zeggen dat het om kwaliteit draait en niet om kwantiteit.  Omdat ze zelden of nooit om half vier aan de schoolpoort staan, hun kind weer eens als laatste afhalen in de opvang, niet reageren op de zoektocht van de juf naar begeleiders voor een uitstap, hun kind niet naar het feestje op woensdagnamiddag kan, …  Onderhuids leeft er toch een zeker schuldgevoel.  Niet aangepraat door de kinderen, maar door onszelf.  Herkenbaar?

De eerste 2 weken van de grote vakantie zag ik mijn kinderen welgeteld 1 dag.  Goed besteed aan een uitgebreid bezoek aan Planckendael, dat wel.  Maar 1 dag is weinig, mijn moederhart bloedde toen ik ze na die dag halverwege 2 drukke werkweken alweer achterliet.  Maar ik ga het helemaal goedmaken en van elke dag van onze 31 dagen samen genieten.  Benieuwd hoe?  Volg ons dan maar snel!  Wie weet kan ik je inspireren, dat zou ik geweldig vinden.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s