Dingenzoekers of Bongo?

Een hele maand die mogelijk een ‘staycation’ wordt, dat is toch wel lang.  Ik ging dus op zoek naar inspiratie.  Amelie kreeg voor haar 7e verjaardag een Bongo bon familie.  Ze verjaarde al in maart, desalniettemin ligt die bon nog onaangeroerd in de kast.  Te weinig tijd zeker, ik hoor het u al denken.  It takes one to know one… Er staan niet minder dan 115 belevenissen om uit te kiezen op die bon, soms is minder echt wel meer…  Als je dat voorlegt aan een 7-jarige roept ze bij minstens de helft van de mogelijkheden: “ja, dat wil ik doen!”.  En ik ben het soort van vrouw dat de kleedjes, schoenen, juwelen, … dan maar allebei (allemaal zou mijn man zeggen) neemt als ze weer eens niet kan kiezen.  Dus mijn eerste idee was: laat ik ze gewoon allemaal doen en over elke activiteit een blogpost schrijven om onze ervaringen te delen.  Dat helpt iemand anders met keuzestress misschien.  Maar zelfs met heel veel energie en motivatie is één maand toch echt te kort.  Wie weet doe ik het toch wel, ook na augustus is er natuurlijk nog nood aan quality time met mijn gezin.

Toen ik wat research deed ter voorbereiding van deze blog, stuitte ik echter op een andere leuke blog: dingenzoekers.  Ik ontdekte dat die net een boek hadden geschreven met leuke activiteiten voor dingenzoekers en hun baasjes in België (het boek).  Naast een alles-willer ben ik ook behoorlijk impulsief, dus heb ik het prompt gekocht.  Idee twee was geboren: laat ik dit boek als inspiratiebron gebruiken. Eigenlijk zijn idee 1 en 2 perfect combineerbaar: even opzoeken wat de dingenzoekers erover vertellen.  Alleen laat dat boek zich niet zo makkelijk doorzoeken op een specifieke activiteit, misschien een kleine verbetersuggestie voor de makers?  In ieder geval kan ik terugvallen op wat inspiratiebronnen.

Vorig jaar, toen ik noodgedwongen 2 maanden zomervakantie moest vullen met kampjes en bezoekjes aan grootouders en andere welwillenden, heb ik een grote vakantieplanning gemaakt en tegen de koelkast gehangen zodat de kinderen hun planning konden raadplegen.

IMG_3130

Een aanrader overigens, ze mochten de dagen afkruisen en zagen zelf adhv fotootjes wat ze wanneer zouden doen.  Bespaarde me eindeloze vragen over wanneer nu wat kwam want het tijdsbesef van zo’n kleuter beperkt zich toch veelal tot gisteren (alles wat in het verleden gebeurde) en morgen.  Ik zou opnieuw zo’n planning kunnen maken (een planner ben ik namelijk ook), maar er is natuurlijk ook iets te zeggen voor spontaniteit en het afwachten van het Belgische weer.  Daar ben ik dus nog niet uit.  Een lijstje maken van de toppers van die 115 belevenissen en de dingenzoekers activiteiten staat alvast op mijn to do.  Op de gezins-to do, quality time is het maar echt als iedereen het ziet zitten, n’est-ce pas?

PhotoGrid_1470050545898 (1)

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s